Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
28/06/2017 12:39:44
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ajuntament

Logotip Teatre municipal Núria Espert
Logotip Teatre municipal Núria Espert

Teatre Municipal Núria Espert

El Teatre Municipal Núria Espert és un dels edificis moderns més emblemàtics de Sant Andreu de la Barca. La seva ubicació en una cruïlla molt important de la ciutat (via de l'Esport-avinguda Constitució)  feia que l'espai fos mereixedor d'una construcció destacable.

Per més informació, especialment la programació, podeu anar a la pàgina web del Teatre.

Fa uns anys l'espai era ocupat per l'anomenada Sala Polivalent, un edifici que havia quedat totalment obsolet per respondre a la demanda social d'una població en creixement.

Des del mateix projecte (de l'any 2004) hi havia la voluntat de que el nou Teatre Municipal fos un motiu d'identitat.

L'edifici del Teatre Municipal constitueix uan potent ròtula urbana amb les següents funcions: refedinir la plaça Federico García Lorca, ampliant-la i convertint-la en la plataforma central del barri i accés al Teatre, integrar l'eix del Parc Central, els jardins Montserrat Roig i la plaça de Catalunya, utilitzant la torre-caixa escènica com a fita referent d'aquesta eix verd i de vianants, englobar l'accés al pàrquing del Mercat amb l'accés de servei i de material escenogràfic evitant qualsevol condició residual, i, per últim, creasr una bona entrega amb l'edifici del Mercat. 

Esl accesos de públic, en rampa, al Teatre Municipal, al seu amfiteatre i a la sala petita, a més d'optimitzar l'accessibilitat, multipliquen els espais de descans i la relació entre l'interior i els jardins Montserrat Roig, que passen a formar part del nou equipament amb  un petit amfiteatre a l'aire lliure.

Aquest procediment de crear volumetries d'escala decreixent fins arribar a les plataformes de jardí, té la corresponent correlació amb la gran marquesins de cèl·lules fotovoltàiques que protegeixen l'accés de públic, cobreix la cafeteria que dona a la plaça i fa l'entrega adient amb el porxo del Mercat. 

En l'aspecte funcional, l'estratificació del porgrama en alçada, afavoreix les circulacions, tan privades com públiques, fa més versàtils els espais del fossar, magatzem i tallers, i dona una bona solució espacial a la subdivisió de la sala gran per 200 espectadors.

Morfològicament, la torre-caixa escènica es distingueix de la resta dels volums al estar revestida d'un material que trasllueix la llum interior i serà visible des de l'eix del Llobregat, sobre el fons retallat de les muntanyes que coronen la ciutat. 

 Versió per a imprimirImprimir