Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
22/01/2019 08:09:39
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ajuntament

Revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

Sant Andreu de la Barca ha viscut un important canvi de context  en les últimes dècades.

Per aquesta raó, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, conjuntament amb la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ha decidit iniciar la redacció del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que pretén revisar i adaptar el pla urbanístic vigent, aprovat l'any 1981, a la nova realitat.

El POUM és un document oficial que ha de definir les bases urbanístiques per al desenvolupament de la ciutat en els propers 15-20 anys, establint estratègies i actuacions relatives al seu encaix territorial, la seva estructura d'espais lliures, mobilitat, equipaments, i teixits residencials i industrials, entre d'altres.

Cal recordar que l'actual i vigent Pla General d'Ordenació de Sant Andreu de la Barca  fou aprovat el 8 d'abril de 1981 (podeu veure'l en PDF a la columna de la dreta). En aquella data Sant Andreu de la Barca comptava amb 13.000 habitants i ara depassa els 27.000.

La revisió del planejament general és una tasca complexa i llarga on intervenen diferents administracions, i que compta amb un equip redactor pluridisciplinar (format per arquitectes, tècnics ambientals, socials, geògrafs, enginyers, sociòlegs..).

Primer hi ha un període de redacció que ha de servir per orientar i fixar el model de ciutat. Per aquest motiu, inicialment, més enllà de recollir les dades bàsiques, es preceptiu un procès de participació ciutadana, per conèixer com és Sant Andreu ara per poder plantejar quines són les necessitats actuals i futures, en definitiva, per saber com pot millorar en els propers anys.

Amb aquest objectiu es va definri i realitzar un Programa de Participació Ciutadana del POUM de Sant Andreu de la Barca aprovat al Ple de l'Ajuntament el 29 d'abril del 2010.

Més enllà del Pla de Participació Ciudana, una cop aprovat l'Avanç del Pla (27 de desembre de 2011) , s'obre un perióde d'informació pública, on es pssible recollir nous suggeriments i propostes.

Amb posterioriat a aquesta etapa se entra en l'estudi i revisió del pla urbanístic vigent, que comptarà amb nous periódes d'informació pública i esmenes.

 Versió per a imprimirImprimir