Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
23/01/2019 22:59:07
Inici | Contacte | Mapa Web
Català | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ciutat

Parc de La Solana
Parc de La Solana

Espais del Parc riu Llobregat a l'entorn de Sant Andreu de la Barca

El espais del parc riu Llobregat situats a l'entorn de Sant Andreu de la barca son:

Basses de recàrrega de Ca n'Albareda
Una de les actuacions ambientals destacades en la recuperació del tram metropolità del riu va ser la de recuperar les basses de recàrrega de l'aqüífer a la zona del meandre de Can Albareda.

 Passarel·la Blava i àrea de picnic de Castellbisbal
La passarel·la o passera blava connecta els dos marges del riu a l’altura de Castellbisbal i permet així a vianants i ciclistes creuar d’un a l’altre marge.

Passarel·la groga
Passarel·la groga

Parc de la Solana i passarel·la Groga
El parc va ser construït com a protecció del casc urbà de Sant Andreu de la Barca davant la pertorbació acústica i visual de l'autovia A-2.

El parc de La Solana disposa d’una passarel·la, coneguda com la passera groga, que connecta el nucli urbà de Sant Andreu de la Barca amb el marge esquerra del riu, passant pel damunt de l’autovia.

El parc de La Solana constitueix un important punt de connexió amb el camí del marge dret del riu de manera que, des de la part baixa del parc, s’arriba fàcilment a la riera de Corbera i, des d’aquí, mitjançant un pas inferior, s’arriba a al camí principal del marge dret que arriba fins a la desembocadura del riu.

El parc aprofita molt bé l’espai definit per l’estructura en forma de pantalla acústica de l’autovia, convertint el coronament en un prolongat passeig que ofereix unes magnífiques vistes sobre el riu i, el desnivell generat pel mur de protecció, s’ha salvat amb un talús en el que s’articulen una sèrie de camins entrecreuats que connecten el passeig elevat amb el carrer Doctor Vila.

Des del parc podem accedir a la passera Groga, que connecta els dos marges del riu i permet així el seu creuament a vianants i ciclistes.

Espai fluvial al costat de la CELSA
Espai fluvial al costat de la CELSA

Riera de Corbera
Especialment interessant per les seves formacions geològiques fruit de l’erosió de la riera sobre el llit rocós de tons torrats i rogencs on hi ha espectaculars bassals i salts d’aigua.

El tram final de la riera de Corbera, que recentment ha estat arranjat per l’Agència Catalana de l’Aigua, és especialment interessant pels salts d’aigua a la vessant obaga de la muntanya.

És un indret especialment interessant i desconegut fàcilment accessible des de Sant Andreu de la Barca en general i des del Parc de la Solana en particular.

Torre mirador del Papiol
L’any 2007, la insuficiència de pluges i la disminució de les reserves regulades d’aigua van obligar el Govern de la Generalitat de Catalunya a aprovar el Decret 84/2007, de 3 d’abril, d’adopció de mesures excepcionals.

 Versió per a imprimirImprimir