Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
21/02/2020 17:35:36
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ciutat

Decàleg del bon excursionista

El bon excursionista:

I. Gaudeix òe la natura tot observant-la i escoltant-la sense trencar-ne l'harmonia amb crits o altres sorolls aliens al medi natura[ i que pertorben la fauna.

2. No fa malbé els camins i corriols per on passa, anat sempre a peu o bé en bicicleta, si el camí és planer i ample, sense provocar-ne mai l'erosió.

3. Respecta els animals i plantes, no agafant-los o arrencant-les, encara que li facin por o no li agradin.

4. Deixa la natura igual o més neta que no pas l'ha trobaòa, utilitzant carmañola, cantimplora i altres recipients reutilitzables, i recollint les deixalles produïdes, o fins i tot d'altres que troba pel camí.

5. No deixa el seu gos o mascota corrent lliurement, especialment si això pot suposar algun risc per a la integritat o altres persones, o bé per a la fauna silvestre.

6. Combina l'activitat física a l'aire lliure amb la sana curiositat per fixar-se i aprendre sobre la natura i la cultura del territori que trepitja.

7. És prudent i assenyat, no apropant-se al riu Llobregat o altres cursos d'aigua en dies de pluja o de risc de crescuda.

8. Participa, mitjançant ONGs o altres vies, en tasques col·lectives òe millora, sensibilització o restauració del medi natural.

9. Aprèn, tot caminant, sobre la natura, els paisatges i la petjaòa humana al llarg òe la història, documentant-se, si cal per millorar els seus coneixements o interpretar millor allò que ha vist.

10. Transmet les seves vivències, coneixements i afició a familiars i amics, especialment entre els més joves.

 Versió per a imprimirImprimir