Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
15/12/2018 21:13:59
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ajuntament

Protecció civil
Protecció civil

Protecció civil

El Departament de Protecció Civil i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil han incrementat les seves actuacions en els últims quatre anys per tal d’ajudar en la seguretat de la ciutat, especialment en els grans esdeveniments multitudinaris.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil ha multiplicat els seus serveis a esdeveniments importants com la Cavalcada de Reis, la Mostra, el Dinar de la Gent Gran, Sant Joan, Festa Major o Festa de Sant Andreu.

L’Associació ha prestat serveis extraordinaris a incendis forestals, la ventada del 2009, la nevada del 2010, recerca de persones desaparegudes, incendis en vivendes i indústries i control de la població de senglars. A més, ha col·laborat amb altres poblacions i ha participat en cursos de formació de voluntaris.

El Departament de Protecció Civil ha elaborat plans d’actuació (transport de mercaderies perilloses, innundacions, àrees de pública concurrència), ha elaborat plans d’autoprotecció i ha fet campanyes d’informació a la població (destacant la realitzada l’any 2008 per informar sobre risc químic).

El Departament també ha fet el manteniment de sistemes d’avís acústic i dels protocols d’avís en cas d’emergència, ha implantat i mantingut plans d’actuació municipals i ha fet la vigilància i control d’elements públics que requereixen manteniment en cas d’incendi.

Protecció Civil compta amb un vehicle d’emergències totalment equipat subvencionat per la Diputació de Barcelona.

 Versió per a imprimirImprimir