Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
26/03/2019 01:37:51
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ciutat

Els alcaldes del nostre poble

Resulta un honor molt especial obrir un llibre que vol retre homenatge a totes les persones que han dirigit el destí i el desenvolupament del nostre poble.
És gratificant poder figurar humilment al costat de tots aquests homes que durant el segle XX han treballat incansablement per Sant Andreu de la Barca.
I esdevé també complicat parlar en global de tots ells ja que aquests cent últims anys ens han aportat, amb les incidències històriques que els marquen, circumstàncies i perspectives ben diverses que matisen l’actuació de cadascun dels noms que, acompanyats de fets, us presentem a continuació.
Ser alcalde d’un municipi és un treball complicat, complex però agraït. Poder formar part de l’evolució d’un municipi que té ja segles de vida és una missió que omple d’orgull i emoció. Poder representar tot un teixit humà i social tan ric com és el nostre poble és un plaer que tots els que han estat alcaldes comparteixen.
En les pàgines següents trobareu un recorregut per tots els alcaldes del segle XX i un resum de les seves obres, idees, posicions polítiques, socials, culturals i humanes. En definitiva, de com van veure, percebre i canviar Sant Andreu de la Barca.
Aquest llibre, però, no parla només d’aquests alcaldes. Parla de tot allò que hi ha darrere de la figura del batlle: de les persones que s’ il•lusionen i treballen amb ell i, sobretot, dels ciutadans i ciutadanes de Sant Andreu de la Barca que són el cos i l’ànima que es personifiquen en la veu de l’alcalde.

M. Enric Llorca i Ibáñez
Alcalde de Sant Andreu de la Barca

 Versió per a imprimirImprimir