Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
23/01/2019 10:19:02
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ajuntament

Ciutats agermanades

El moviment de ciutats agermanades
Els agermanaments entre ciutats varen començar a aparèixer a partir del final de la segona guerra mundial, principalment a França, on l'any 1951 es crea l'associació du Monde Bilingue, creada per Jean-Marie Bressand, una de les figures de la resistència, amb l'objectiu de promoure l'educació bilingüe com a vector de pau i element de comprensió entre els pobles.

En una primera etapa l'agermanament entre municipis es feia bàsicament amb la voluntat de desenvolupar lligams d'amistat amb poblacions dels països europeus que participaren en la guerra mundial. El 1946 es fa l'agermanament entre Orléans (al centre de França) i Dundee (Escòcia) i el 1950 hi ha el signat entre Montbélliard (al nordest de França) i Ludwisbourg (Baden-Wurtemberg, a Alemania, al costat de Stuttgart). Alguns d'aquesta agermanament es feren amb ciutats de països de l'Europa de l'Est. Els agermanaments es convertiren així en la primera manifestació de relacions entre col•lectivitats d'estats i règims diferents.

L'any 1963 el nombre de agermanaments entre França i Alemanya era ja de 120. El 1957 va formar-se la Fédération Mondiale des Villes Jumelées (avui convertida en Fédération Mondiale des Cités Unies) . Gràcies a aquestes iniciatives, el món local va posar una de les bases de la construcció europea, on el diàleg entre els ciutadans era una pedra angular.

Els agermanament tenien, en una primera etapa, una finalitat molt centrada en el marc del intercanvis culturals. A partir de 1970, s'hi afegiren accions de solidaritat i cooperació.

Els agermanaments son, doncs, un sistema per establir lligams i desenvolupar relacions d'amistat i cooperació, sobre la base del coneixement mutu, la tolerància i l'exercici de la solidaritat.

Alcolea del Río, ciutat agermanada
Sant Andreu de la Barca és actualment agermanada amb la població de Alcolea del Río, a la província de Sevilla.

La motivació d'aquesta agermanament és un important nombre de persones originaries d'aquesta població sevillana afincades a Sant Andreu de la Barca.

L'acte d'agermanament fou signat el 8 de maig de 1999.

Dins del marc d'aquest agermanament hi ha cada any diferents activitats conjuntes, en els dues poblacions, com són la celebració del Día de Andalucía i la romeria a l'ermita de la Virgen del Rosario.

Altres relacions de cooperació i solidaritat
Però Sant Andreu de la Barca, amb diferents iniciatives també ha anat forjant relacions de cooperació i solidaritat amb diferents ciutats, com Holguín (Cuba), Porto do Son i Chantada (Galícia).

 Versió per a imprimirImprimir