Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
22/10/2018 03:38:53
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ajuntament

Programa de participació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

Sant Andreu de la Barca ha viscut un important canvi de context (urbanístic, econòmic i social) en les últimes dècades i per aquesta raó, l'Ajuntament conjuntament amb la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ha decidit iniciar la redacció del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que pretén revisar i adaptar el pla urbanístic vigent, aprovat l'any 1981, a la nova realitat.

Què és un POUM?
El POUM és el document que ha de definir les bases urbanístiques per al desenvolupament de la ciutat en els propers 15-20 anys, establint estratègies i actuacions relatives al seu encaix territorial, la seva estructura d'espais lliures, mobilitat, equipaments, i teixits residencials i industrials, entre d'altres.

Cal recordar que l'actual i vigent Pla General d'Ordenació de Sant Andreu de la Barca fou aprovat el 8 d'abril de 1981.

Com es fa?
La revisió del planejament general és una tasca complexa i llarga on intervenen diferents administracions, i que compta amb un equip redactor pluridisciplinar (format per arquitectes, tècnics ambientals, socials, geògrafs, enginyers, sociòlegs..).

Primer hi ha un període de redacció que ha de servir per orientar i fixar el model de ciutat. Per aquest motiu, inicialment, més enllà de recollir les dades bàsiques, es preceptiu un procès de participació ciutadana, per conèixer com és Sant Andreu ara per poder plantejar quines són les necessitats actuals i futures, en definitiva, per saber com pot millorar en els propers anys.

Per tant, un Pla d'Ordenació Urbanística Municipal no pot desenvolupar-se correctament sense el coneixement i l'opinió dels ciutadans.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Andreu de Ia Barca vol posar un especial èmfasi en la participació pública de particulars, entitats i associacions, al llarg de tot el procés de revisió i molt especialment en la fase inicial i preparatòria de Ia mateixa.

Amb aquest objectiu s'ha definit i realitzart un Programa de Participació Ciutadana del POUM de Sant Andreu de la Barca aprovat al Ple de l'Ajuntament el 29 d'abril del 2010.

Com pots participar?
Es crearan diferents espais i hi haurà diferents moments de participació.

 Versió per a imprimirImprimir