Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
25/03/2019 11:06:26
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ciutat

Imprimir
Portada de la publicació
Portada de la publicació

Un recull necessari

En els diversos projectes que l'Arxiu Históric Municipal de Sant Andreu de la Barca ha executat, sempre ha tingut com a referent la recerca d'informació sobre el passsat que es perd en el temps. En aquesta ocasió hem pensat oferir un temari molt precís i necessari tant per als pedagogs com per als estudiants que, en moltes ocasions, demanen informació sobre el nostre municipi. Ara recorrem als textos enciclopédics que, d'una manera més objectiva uns i amb una informació menys realista d'altres, es refreixen a Sant Andreu de la Barca. Depén de nosaltres analitzar aquesta retrospectiva i fer-ne la nostra própia avaluació.

Aquest Recull enciclopédic de Sant Andreu de la Barca parteix del primer document sobre l'enclau físic, geográfic, demográfic, institucional i económic. A partir d'aquí, hem recollit totes les referéncies enciclopédiques, guies i d'altres publicacions posteriors que puntualment es refereixen als diversos processos del nostre municipi. Sols, per normativa legal, hem recollit les que no estan subjectes a drets legals.

Creiem que es tracta d'una idea innovadora i que és el primer treball d'aquest tipus que es publica a l'Estat Espanyol. Amb aquesta edició; Sant Andreu de la Barca és pioner en donar a conéixer el seu passat, mitjançant un recull de la seva preséncia a les diverses enciclopédies.

En aquesta ocasió, des de l'Arxiu, fem servir aquesta eina per retrobarnos amb el passat, com a llegat per a les futures generacions. Hem restat fidels a la grafía antiga, sense sometrela a cap tipus de normativa o a consideracions personals, tot respectant l'originalitat i la sintexis de cada text.

L'Arxiu Històric Municipal de Sant Andreu de la Barca va publicar una edició no venal titulada Recull enciclopèdic de Sant Andreu de la Barca per a la seva utilització a les escoles, cota a material pedagògic i per els usuaris de l’Arxiu Històric Municipal de Sant Andreu de la Barca que demanen informació històrica o sociológica sobre el poble.

 

Pendent de traducció