Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
25/02/2020 09:38:30
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ciutat

Imprimir
Masia de Can Preses (Sant Andreu de la Barca)
Masia de Can Preses (Sant Andreu de la Barca)

Gaspar de Preses

Gaspar de Preses fou un imaginer, escultor, de meitats del segle XVI i començaments del segle XVII (va morir el 1610), nascut a Sant Andreu de la Barca.

Estem davant un artista menor, encara que millor seria dir-ne desconegut, del que tenim poques dades, però que ens indiquen bastant de la seva personalitat i capacitat artística. Malauradament la seva obra s'ha anat perdent-se i sols resten escasses mostres del seu treball artístic.

Gaspar de Preses s'ens presenta així com un artista típic de l'època, que fa una treball quasi artesà, de talla, que molt difícilement podem catalogar de reanaixentista o barroc, ja que les formes del gòtic hi tenen una gran importància. Estem, però, sense cap dubte, davant un artista popular de la seva època.

Estem davant un artista que treballà a cavall de dues potens corrents  (el gòtic i el barroc, amb la curta època renaixentista catalana entremig). Com en molts dels artistes catalans fa una producció que suposa la pervivència del gòtic epigonal amb l'adoptació o importació de models artístics italians o romans, una barreja i hibridació molt especial. 

Pendent de traducció