Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
24/01/2019 07:07:23
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ciutat

Imprimir
Llibre Constitució del Consell de Jurats de Sant Andreu de la Barca (1594)
Llibre Constitució del Consell de Jurats de Sant Andreu de la Barca (1594)

Els llibres dels jurats

D'entre els trèsors de l'Arxiu Històric Municipal de Sant Andreu de la Barca  hi ha una joia molt preuada, els llibres dels jurats, cinc volums del segles XVI, un dels quals conté la Constitució jurada de Sant Andreu de la Barca de l'any 1594.

Entre els documents que hi ha a l'arxiu municipal cal destacar cartes reials, diversos pergamins i el cadastre de 1763, però sense cap dubte la major joia eren els cins exemplars del llibres dels jurats, tots del segle XVI, on a més de la Constitució  jurada de 1594 hi havia constància dels actes del  jurats i de les seves reunions, sempre dins del poder senyorial dels senyors de la baornia de Castellvi de Rosanes.

Aquests cinc volums, que eren en un pèssim estat, varen ser restaurats el 1997 i que el 2006 forten objecte d'una publicació Constitució del Consell de Jurats de Sant Andreu de la Barca (1594).

Aquest document, que té un alt valor simbòlic ja que és com la primera constitució municipal del municipi es emprat ceremonialment durant la jurament de l'alcalde i nous regidors cada quatre anys. 

Pendent de traducció

Galeria d'imatges