Ajuntament de Sant Andreu de la Barca
25/03/2019 11:13:31
Inici | Contacte | Mapa Web
Castellano | A A A
Sant Andreu de la Barca
Ciutat

Imprimir
IES Montserrat Roig
IES Montserrat Roig

IES Montserrat Roig

Som davant d’un dels edificis més interessants construïts a Sant Andreu a finals del segle XX. Està situat al carrer Rafael de Casanova, 2-12 i va ser projectat, el 1999, per l’arquitecte Josep Benedito i Rovira, autor d’excel·lents obres arquitectòniques dedicades a la cultura i a l’ensenyament, com ara el Fòrum Nord, a Barcelona, la rehabilitació del Museu d’història de Catalunya, la parròquia Patriarca Abraham, a la Vila Olímpica, la Biblioteca Armand Cardona i Tarrandell, a Vilanova i la Geltrú, l’Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès o l’IES de Castelló d’Empúries. Ha estat guardonat amb uns quants premis, entre ells diversos FAD.

L’institut d’educació secundària Montserrat Roig és un edifici de la Generalitat de Catalunya, de tres plantes, ubicat en una zona urbana ampla, però també amb un espai natural que l’arquitecte va tenir molt present, i adaptà aquest conjunt dedicat a l’ensenyament a les característiques i al marc físic i natural del terreny. Per tant, aquesta arquitectura respon al lloc i a la funcionalitat que l’ensenyament exigeix.

Crida l’atenció la façana rectangular, molt compacta, que s’aixeca en un espai enjardinat i tancat. Hi destaquen nou columnes i les línies horitzontals de cadascuna de les plantes. L’entrada principal és pel costat esquerre; al darrere, existeix un enorme espai d’esbarjo i per a l’esport.

L’edifici de Benedito, de formigó, metall i vidre, és auster, però d’enorme lluminositat, funcionalitat i ben integrat. Aquesta zona de la ciutat compta amb diverses altres estructures, però l’institut té el seu propi protagonisme i aconsegueix ser un dels edificis més interessants de Sant Andreu de la Barca, en perfecta harmonia amb l’entorn.