NOTICIES

L’alcalde demana dedicar el superàvit del pressupost a pal•liar els efectes del Coronavirus

Avui dimecres ha mantingut una trobada amb empresaris de la ciutat
L’alcalde demana dedicar el superàvit del pressupost a pal•liar els efectes del Coronavirus

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha reclamat avui la necessitat de dedicar el superàvit dels ajuntaments a posar en funcionament mesures que contribueixin a pal·liar els efectes negatius del Coronavirus.

 

L'objectiu és poder destinar aquest romanent a despesa corrent per tal de mitigar els efectes de la pandèmia. Actualment els ajuntaments estan obligats a destinar el superàvit pressupostari a reduir el nivell d'endeutament net.

 

Llorca ha participat avui dimecres en una reunió telemàtica amb representants d’empreses de la localitat organitzada per la patronal del Baix Llobregat i l’Hospitalet Aeball.

 

L’alcalde ha recordat que actualment els ajuntaments només poden destinar el 20% d’aquest superàvit a polítiques de reactivació i ha afegit que “la situació ara ha canviat, estem davant d’una emergència i els ajuntaments que tenim una economia sanejada, fruit d’una bona gestió econòmica, necessitem dedicar aquests recursos a donar resposta a aquesta situació d’emergència”.

 

Llorca ha demanat al Govern central que traspassi més recursos directament als ajuntaments “perquè sinó es queden pel camí, ens arriben els encàrrecs i les competències però no els diners per dur-los a terme”.

 

“Ens fan encàrrecs, com ara la neteja o la cessió d’espais a les escoles, però no tenim els recursos per fer-ho possible”, ha dit Llorca.

L’alcalde ha recordat que l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat un pla per a la reactivació econòmica i social de la ciutat que preveu una inversió total de 3,2 milions d’euros.

 

L’objectiu d’aquest pla és donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables, a les empreses i comerços i adaptar l’administració per potenciar l’atenció telemàtica.