SANT ANDREU DE LA BARCA

La ciutat

Sant Andreu de la Barca és una ciutat amb una superfície de 5.50 quilòmetres quadrats i 26.862 habitants a l'any 2023, que està situada a la comarca del Baix Llobregat, entre els municipis de Martorell, Castellví de Rosanes, Castellbisbal i Corbera de Llobregat, al marge dret del riu Llobregat. És la ciutat més petita en superfície del Baix Llobregat i una dels més petites de Catalunya.


La ciutat destaca per l’equilibri del seu territori: un terç del qual és d’ús residencial, un terç és d’ús industrial i un terç d’ús forestal.


Les primeres restes que es troben a la ciutat son ibèriques (troballes a la capella de Santa Madrona, al Palau) i romanes (vil·la romana de Santa Madrona del Palau i el jaciment de Can Puigbó). La primera referència escrita de Sant Andreu de la Barca correspon a l’any 1109, a una venda que el senyor Guillem Ramon de Castellvell fa d’uns masos situats a la parròquia de Sant Andreu “Saguatosis”.


Per més informació, visita la pàgina de l' Institut d'Estadística de Catalunya - Munici en xifres de Sant Andreu de la Barca