NOTÍCIES

Més de 30 vehicles utilitzen el sistema “Petó i Adéu” durant el primer matí de funcionament
  dilluns 18 de setembre del 2023, Sant Andreu de la Barca

Avui dilluns, 18 de setembre, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha engegat la prova pilot del “Petó i Adeu”. Entre les 8.45 h i les 9.15 h del matí al voltant d’una trentena de vehicles han fet ús d’aquest espai d’estacionament, coincidint amb l’entrada a les aules de l’escola Àngel Guimerà i de l’Institut Sant Andreu. El servei ha funcionat sense cap incidència i la circulació s’ha mantingut fluïda. A més, durant tota la franja hi ha hagut dos agents de la policia local informant sobre el projecte i vetllant per una correcta aplicació d’aquest nou sistema.

Més de 700 alumnes inicien els estudis postobligatoris a Sant Andreu de la Barca
  dimecres 13 de setembre del 2023 Tres centres educatius de Sant Andreu de la Barca han tornat a obrir les aules per als estudis postobligatoris. Un total de 721 alumnes han començat les classes a l'Institut Montserrat Roig, a l'Institut El Palau i a Escoles Velles.
Prop de 4.000 alumnes comencen el curs escolar a Sant Andreu de la Barca
  dimecres 06 de setembre del 2023 Aquesta setmana comencen el curs escolar 23–24 un total de 4.101 infants i adolescents d'educació infantil, primària i secundària. Aquest dimecres 6 de juny ho han fet les set escoles d'educació infantil i primària (d'i3 a 6è de primària) de Sant Andreu de la Barca i també els cursos d'educació secundària obligatòria (de 1r a 4t d'ESO) dels tres instituts de la població.
 Oberta la convocatòria de subvencions per a activitats extraescolars, ajudes al material i sortides curriculars del curs 23-24
  dilluns 28 de agost del 2023 Ja s'ha obert el termini per demanar les subvencions per a activitats escolars i extraescolars del curs 2023-2024. Des del 28 d'Agost i fins el 2 d'octubre
L’Ajuntament i el Departament d’Educació impulsen la posada en marxa del Pla Educatiu d’Entorn de Sant Andreu de la Barca
  divendres 21 de juliol del 2023 Sant Andreu de la Barca tindrà un Pla Educatiu d'Entorn. Així ho han acordat el govern municipal i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya en una reunió on han assistit l'alcalde, Marc Giribet; la regidora d'Educació, Anna Serra; la directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa de la Generalitat, Rosa Garcia; la subdirectora general de Suport a les Famílies i la Comunitat Educativa de la Generalitat, Marcel·lina Bosch i el director del Serveis Territorials d'Educació del Baix Llobregat, Albert Grau.
L’Ajuntament destina 176.000 euros a la millora de les escoles i llars d’infants de Sant Andreu
  dimarts 18 de juliol del 2023 La primera Junta de Govern local del mandat 2023-2027 ha aprovat nou memòries valorades amb l'import total de les actuacions per iniciar les obres de reparació, repintat, instal·lació, reforma i millora dels centres educatius.
L'Ajuntament ofereix 222 places d'Escoles Bressol Municipals per al curs 2023-24
  dijous 15 de juny del 2023 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha efectuat el sorteig per determinar l'ordre de triar l'Escola Bressol Municipal sol·licitada. En total el curs vinent les tres escoles bressol municipals posaran a disposició de les famílies 222 places, de les quals 117 seran per a nous alumnes.
Sorteig per determinar el número de desempat de les Escoles Bressol Municipals
  dimarts 13 de juny del 2023 Demà dimecres dia 14 de juny a partir de les 12 hores es farà el sorteig per decidir quines famílies tindran prioritat a l'hora de triar l'Escola Bressol Municipal sol·licitada en primera opció.
L'Ajuntament ha iniciat un cicle de xerrades adreçades a famílies en el marc del programa
  dimecres 17 de maig del 2023 Ajuntament ha programat diferents xerrades on les famílies podran reflexionar sobre l'acompanyament als infants i joves en diferents aspectes de la seva educació. El cicle de xerrades forma part del programa "Sant Andreu, ciutat educadora" i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.
S'obren de nou les aules d’estudi nocturnes a la Biblioteca Aigüestoses
  dimecres 17 de maig del 2023 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha tornat a habilitar un espai nocturn per que els estudiants puguin preparar els seus exàmens finals.
Entra en servei el nou parc infantil de Rosalía de Castro
  dimecres 10 de maig del 2023 Aquesta setmana ha entrat en servei el nou parc infantil de Rosalía de Castro, un dels primers rehabilitats en el marc del programa previst per l'Ajuntament.
Sant Andreu de la Barca ofereix més de 2.000 places de casals d’estiu
  divendres 05 de maig del 2023 Els infants de Sant Andreu de la Barca tenen més de 2.000 places per poder gaudir d'un casal durant els mesis d'estiu.
L’alcaldessa reclama a la Generalitat inversions als centres educatius de la ciutat
  dijous 04 de maig del 2023 L'alcaldessa, Ana Alba, ha reclamat a la Generalitat inversions als centres educatius de la ciutat i ha lamentat que sempre traspassi la responsabilitat “als que menys recursos tenen'dquo;, referint-se als ajuntaments.
L’alumnat de Sant Andreu es prepara per l’accés als cicles formatius de grau mitjà
  dijous 20 de abril del 2023 L'alumnat de Sant Andreu de la Barca es prepara per als exàmens d'accés als cicles formatius de grau mitjà, que tindran lloc el pròxim dia 3 de maig.
Portes obertes a les escoles bressol municipals
  dimecres 05 de abril del 2023 La setmana del 17 d'abril començaran les jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals, que sumen un total de 222 places.
Oberta la preinscripció per a infantil i primària per al curs 2023-2024
  dimarts 07 de març del 2023 Des d'aquesta setmana es pot fer la preinscripció escolar per al curs 2023-2024. Ja està operativa la preinscripció per educació infantil i primària i a partir de demà dimecres 8 de març s'iniciarà la de l'ESO, segons el calendari del Departament d'Educació de la Generalitat.
Portes obertes als centres educatius abans de la preinscripció per al curs escolar
  dimecres 08 de febrer del 2023 Els centres educatius de Sant Andreu de la Barca han programat les jornades de portes obertes amb la finalitat de facilitar l'elecció de les famílies en el procés de preinscripció i matrícula del curs 2023-2024. Les escoles presenten d'aquesta manera a les famílies el seu programa educatiu abans de triar centre.
L’Ajuntament reclama a la Generalitat les inversions necessàries als centres educatius
  dimecres 07 de desembre del 2022 L'alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha reclamat al departament d'Educació les inversions necessàries als centres educatius de la ciutat per prestar un bon servei a la ciutadania.
L’Ajuntament recull en una guia l’oferta educativa que presta a escoles i instituts
  dijous 24 de novembre del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha editat una guia on recull l'oferta educativa que presta a escoles i instituts.
Obert el termini per optar a nous ajuts per a infants
  dimecres 02 de novembre del 2022 Les famílies de Sant Andreu ja poden demanar nous ajuts per als infants de la ciutat. Concretament es tracta d'ajuts per fer activitats extraescolars, per a sortides escolars i colònies i de suport per a infants amb necessitats especials, per què tinguin ajut al menjador o al servei d'acollida.
Una desena d’alumnes busquen una segona oportunitat als estudis
  dimecres 05 de octubre del 2022 Una desena de joves cursen aquest any el programa de formació i inserció (PFI) de comerç que es fa a l'equipament de les Escoles Velles.
L’Escola Municipal de Música i Dansa dedica un espai especial als nadons
  dijous 15 de setembre del 2022 L'Escola Municipal de Música i Dansa ha començat un nou curs escolar amb una àmplia oferta formativa, que dedica especial atenció als més petits.
Un total de 4.028 alumnes comencen aquesta setmana el curs escolar a la ciutat
  dimarts 06 de setembre del 2022 Avui dimarts comença un nou curs escolar a Sant Andreu de la Barca, donat que ahir dilluns, dia d'inici oficial del curs, era festiu a la ciutat.
L’Ajuntament posa al dia els centres educatius per al pròxim curs escolar
  dimecres 27 de juliol del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca aprofita les vacances escolars per fer treballs de manteniment als centres educatius de la ciutat i posar-los al dia per a la pròxima temporada.
Els infants del Centre Obert gaudeixen de les seves primeres colònies
  dimecres 06 de juliol del 2022 Els usuaris del Centre Obert han gaudit per primera vegada d'uns dies de colònies.
L’Ajuntament treballa per fer de Sant Andreu una ciutat educativa
  dijous 05 de maig del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca treballa per fer de la localitat una ciutat educativa, on l'eix central de tots els seus projectes i propostes sigui l'educació.
Els nens i les nenes de Sant Andreu de la Barca participen al concurs literari de Sant Jordi
  divendres 29 de abril del 2022 Els nens i les nenes dels centres educatius de Sant Andreu de la Barca han participat un any mes als premis literaris que organitza l'Ajuntament amb motiu de la Diada de Sant Jordi.
Portes obertes a les escoles bressol municipals
  dimarts 12 de abril del 2022 Les escoles bressol municipals combinen aquest any les jornades de portes obertes virtuals i presencials amb la finalitat que les famílies puguin conèixer l'oferta pedagògica de cada una d'elles.
L’Ajuntament atorga beques transport per als alumnes que estudien fora de la ciutat
  dijous 07 de abril del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ajuda a finançar els desplaçaments dels alumnes d'estudis secundaris que cursis les seves classes fora de la ciutat.
Els centres educatius de la ciutat preparen les jornades de portes obertes per al curs 2022-23
  dimarts 15 de febrer del 2022 Comença el període de portes obertes als centres educatius de Sant Andreu de la Barca per al curs 2022-2023.
L’Ajuntament dobla recursos perquè cap nen es quedi enrere aquest curs
  dimecres 29 de setembre del 2021 Amb l'objectiu que cap nen es quedi enrere, amb independència de la capacitat econòmica de la seva família o de les seves característiques personal, l'Ajuntament ha incrementat aquest any els recursos que destina a les escoles. L'ampliació d'aquests ajuts, que passen de 2 a 8, s'ha fet tenint en compte les necessitats reals dels petits.
Nova oportunitat per als joves sense el graduat en ESO
  dilluns 20 de setembre del 2021 Un total de 15 alumnes ha començat avui dilluns una nova edició del programa de Formació Inicial (PFI) i es formaran com a auxiliars de comerç i atenció al públic.
L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca visita els centres educatius de la ciutat
  dijous 16 de setembre del 2021 L'alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, visitarà durant les pròximes setmanes els diferents centres educatius de la ciutat per conèixer de primer mà la realitat educativa i les demandes del col·lectiu.
L’Ajuntament consciencia als pares dels alumnes de la importància de vacunar als infants
  dimecres 15 de setembre del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca vol conscienciar als pares dels alumnes dels centres escolars de la ciutat de la importància de vacunar als infants per a la seva immunització i per tallar possibles contagis.
4.394 infants tornen avui a classe
  dilluns 13 de setembre del 2021 Un total de 4.394 alumnes d'infantil, primària i secundària han començat avui dilluns el curs escolar a Sant Andreu de la Barca.
S’obren les inscripcions per als cursos de català
  divendres 03 de setembre del 2021 El Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca obre les inscripcions per als nous cursos de català, que s'impartiran des de finals de setembre fins al mes desembre de 2021.
S’obren les inscripcions per al curs de preparació de les proves d’accés de CFGM
  dimarts 17 de agost del 2021 Un any més s'obren les inscripcions per realitzar el curs de preparació de les proves d'accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà. La formació està enfocada a totes aquelles persones sense el graduat escolar de l'ESO, amb més de 17 anys o que els compleixen l'any de realització de la prova.
Tornen les aules d’estudi per preparar els exàmens finals i les proves de selectivitat
  dijous 20 de maig del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca torna a facilitar als alumnes de la ciutat la preparació dels seus exàmens finals.
Ampliació del termini per optar a una beca de transport
  dilluns 10 de maig del 2021 L'Ajuntament ha ampliat el termini per poder sol·licitar una beca de transport com a conseqüència de la incidència informàtica que es registra des de fa uns dies a la plataforma que serveix per presentar documentació al consistori.
Ja es poden demanar les beques menjador del Consell Comarcal per al curs 2021-2022
  dimecres 05 de maig del 2021 S'obre la convocatòria per sol·licitar els ajuts de menjador escolar del Consell Comarcal per al curs 2021-2022, que es podran demanar fins al dissabte 22 de maig.
Jornades de portes obertes i xerrades virtuals a les escoles bressol públiques
  dijous 29 de abril del 2021 Les escoles bressol públiques de Sant Andreu de la Barca organitzen durant el mes de maig sessions informatives de portes obertes virtuals per donar a conèixer els seus projectes educatius i per facilitar a les famílies la informació sobre el procés de preinscripció i matrícula per al pròxim curs escolar 2021-2022.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca subvenciona el transport escolar
  dilluns 12 de abril del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca destinarà 13.600 euros per subvencionar el transport escolar dels alumnes que fan els seus estudis fora de la localitat.
Comença la preinscripció escolar per al pròxim curs
  dilluns 15 de març del 2021 Des d'avui dilluns es pot fer la matriculació escolar per al pròxim curs 2021-22, que es fa de manera telemàtica.
Arrenca el període de portes obertes als centres educatius de la ciutat per al curs 2021-22
  dimarts 02 de març del 2021 Des d'aquesta setmana els centres educatius de la ciutat fan les seves jornades de portes obertes per informar les famílies del seu projecte pedagògic i de la qualitat de les seves instal·lacions i recursos formatius.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca crea un programa per donar alternatives als joves que han deixat els estudis
  dijous 21 de gener del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa el programa “Taller de segona oportunitat'dquo;, que té com a objectiu donar una sortida als joves que han deixat de manera prematura els estudis o que tenen intenció de fer-ho.
L’Ajuntament crearà espais segurs a les entrades i sortides de les escoles
  dijous 10 de setembre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca crearà espais segurs a les entrades i sortides de les escoles per minimitzar els riscos de contagi com a conseqüència de la Covid-19.
Les escoles bressol municipals inicien un curs marcat per les mesures de prevenció
  divendres 04 de setembre del 2020 Aquesta setmana ha començat el nou curs escolar a les tres escoles bressol municipal, que han hagut d'adoptar les mesures d'higiene i prevenció necessàries per evitar contagis de la Covid-19. Destaca la creació de grups estables de convivència a cada classe, l'entrada esglaonada d'infants i famílies i la quarantena de 14 dies de tot el grup si es confirma un positiu. El curs l'han iniciat 254 alumnes d'entre 0 i 3 anys als 4 equipaments municipals que tenen les escoles bressol. Els infants no han de dur mascareta, ja que el seu ús no està recomanat entre els 0 i els 3 anys. Dins del seu grup estable tampoc cal que mantinguin la distància de seguretat amb els altres infants ni amb la tutora, per qui tampoc és obligatòria la mascareta dins del grup-bombolla. Pel que fa a l'accés i sortida del centre es realitza de manera esglaonada per evitar aglomeracions i amb l'acompanyament de només un adult. En cas que un infant tingui símptomes no ha d'anar a l'escola. Tot i això, si s'acaba confirmant un cas positiu caldrà posar en quarantena de 14 dies tot el seu grup de convivència. Durant tot el curs escolar els centres tindran un infermer del CAP de referència que valorarà i assessorarà al centre i a les famílies de les situacions que es vagin produint. Sant Andreu de la Barca té actualment tres escoles bressol que depenen de l'Ajuntament: el Cavallet, la Casa Pedemonte i el Trenet, que ha ampliat les seves instal·lacions a la Casa Estrada.
L’Ajuntament invertirà 30.000 euros en la millora de les escoles de la ciutat
  dimarts 04 de agost del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca invertirà 30.000 euros en inversions que serviran per adaptar i condicionar els equipaments educatius de la ciutat.
L’Ajuntament augmenta un 13% els diners per a beques de transport
  dilluns 13 de juliol del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha incrementat el pressupost per finançar beques transport per a estudiants en un 13% i té previst arribar a 80 alumnes.
Curs de preparació per a les proves d'accés de cicles formatius de grau mitjà
  divendres 03 de juliol del 2020 El dilluns dia 6 de juliol s'obre el termini per poder fer la preinscripció per fer el curs de preparació per a les proves d'accés de cicles formatius de grau mitjà. Enguany la preinscripció es fa en dues fases: del 6 de juliol al 24 de juliol i del 31 d'agost al 18 de setembre. El curs s'adreça a persones que no tenen el títol d'educació secundària i que tinguin 17 anys o que els facin durant aquest any. L'objectiu del curs és superar la prova d'accés als cicles formatius de grau mig i poder reincorporar-se al sistema educatiu per poder fer front a la inserció laboral amb una millor qualificació professional. Les classes començaran al mes d'octubre. La inscripció es pot fer de manera on line a aquesta mateixa web. Per a més informació: ensenyament@sabarca.cat.
L’Ajuntament Sant Andreu de la Barca garanteix una plaça d’escola bressol a totes les famílies que n’han demanat
  dimecres 10 de juny del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca garanteix l'accés a una plaça d'escola bressol a totes les famílies que han presentat la seva sol·licitud.
Del 4 al 17 de juny es podran demanar les beques menjador
  dilluns 01 de juny del 2020 El pròxim dijous dia 4 de juny s'obrirà el termini per sol·licitar una beca menjador, que es podrà demanar fins al 17 de juny i que s'haurà de fer de manera telemàtica.
Comença la preinscripcions a les escoles bressol municipals
  dimarts 19 de maig del 2020 Des d'avui dimarts i fins al 26 de maig resta obert el període de preinscripcions per a les escoles bressol municipals. Es poden preinscriure els nens nascuts l'any 2018, l'any 2019 i l'any 2020, que a data d'1 de setembre de 2020 tinguin les 16 setmanes complertes. Donada la situació que vivim com a conseqüència de la pandèmia del Coronavirus tot el tràmit es farà de manera telemàtica. El confinament també ha impedit que les escoles poguéssin fer les tradicionals jornades de portes obertes, que s'han traslladat a Internet i que es poden veure a les següents adreces: EBM Casa Pedemonte : https://www.youtube.com/watch?v=KEz-Is9PCI4 EBM el Trenet : https://youtu.be/BXrvxqxg3X4 EBM el Cavallet : https://youtu.be/lW_VSQYgHNo Les famílies que necessitin ampliar la informació de les portes obertes, concretar aspectes del projecte educatiu o del funcionament del centre poden adreçar-se als següents telèfons: EBM Casa Pedemonte: 611 439 785 EBM el Trenet: 636 876 818 EBM el Cavallet: 611 137 353 Per qualsevol informació personal de l'Ajuntament us atendrà amb els següents mitjans: Correu electrònic: ensenyament@sabarca.cat Telèfon: 93 635 6400/900151976 Accedeix al tràmit:
La preinscripció a les escoles bressol es farà de manera telemàtica del 19 al 26 de maig
  dilluns 11 de maig del 2020 Les famílies que vulguin optar a una plaça d'escola bressol als equipaments municipals de Sant Andreu de la Barca podran presentar les seves sol·licituds del 19 al 26 de maig. Davant la situació extraordinària provocada per la Covid-19, la presentació de la sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol municipals per al curs 2020-2021 es farà de manera telemàtica. Els centres educatius faran les jornades de portes obertes de manera virtual, atès la situació de confinament que vivim. El calendari previst és el següent: PUBLICACIÓ DE L'OFERTA INICIAL
Les preinscripcions escolars es faran entre el 13 i el 22 de maig
  divendres 08 de maig del 2020 Les preinscripcions escolars per als ensenyaments de primer i segon cicle d'educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria es faran enguany del 13 al 22 de maig. Com a novetat i per tal de garantir les mesures de seguretat sanitàries,
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca reconeix el compromís i la valentia dels més petits
  dilluns 27 de abril del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha creat un diploma per als més petits de la ciutat amb el que el consistori vol reconèixer el compromís, el civisme i la responsabilitat dels nens i les nenes durant la crisi del coronavirus. El diploma es farà arribar als infants de la ciutat juntament amb les mascaretes per a nens que l'Ajuntament ha adquirit i que està pendent de rebre. Abans, però, els petits es poden descarregar de la pàgina web municipal el diploma, que poden omplir amb el seu nom. Amb aquesta acció, el consistori pretén reconèixer l'exemple que els petits estan donant a la població amb el seu compromís i responsabilitat per contenir els contagis per Coronavirus.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca programa un “Sant Jordi diferent”
  dimarts 21 de abril del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, amb la col·laboració dels centres educatius i entitats de la ciutat, ha programat “Un Sant Jordi diferent'dquo;, amb un seguit d'activitats que volen acostar les tradicions a les llars de la ciutat fent ús de les noves tecnologies.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca reconeix l’esforç dels nens i de les nenes durant el confinament
  divendres 17 de abril del 2020 L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha dictat un ban adreçat als nens i a les nenes de la ciutat on els agraeix el seu esforç, reconeix la seva ajuda i els demana que siguin una “vitamina'dquo;·pels grans amb les seves trucades i amb les seves videoconferències.
L’Ajuntament reparteix porta a porta les targetes moneder a usuaris de beques menjador
  dimecres 25 de març del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca reparteix des d'avui dimecres les targetes moneder que ha emès la Generalitat entre les famílies beneficiàries d'una beca menjador el curs 2020-21.
L’Ajuntament pren les primeres mesures econòmiques per pal·liar els efectes de la situació creada pel COVID-19
  dimarts 24 de març del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un primer paquet de mesures econòmiques per ajudar a les famílies de la ciutat amb els efectes derivats de la situació d'alarma derivada per la pandèmia del Coronavirus.