NOTÍCIES
El Parc de la Solana torna a acollir la Jugatecambiental, un espai amb activitats per aprendre i gaudir del medi ambient en família
divendres 15 de setembre del 2023, Sant Andreu de la Barca
El Parc de la Solana torna a acollir la JUGATECAMBIENTAL, un espai on les famílies amb infants de totes les edats poden compartir una estona de joc i experimentació, i alhora, conèixer els valors dels parcs, la natura, la sostenibilitat i el medi ambient.
dilluns 24 de octubre del 2022
Gairebé 350 persones han participat avui a una nova edició de la Festa de la Bicicleta, que organitza l'Ajuntament amb la finalitat de promoure l'activitat física i conscienciar de la necessitat de fer servir medis de transport alternatius al cotxe per preservar el medi ambient.

dilluns 21 de març del 2022
L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha afegit a l'Acord per la Qualitat de l'Aire de Catalunya, que promou la Generalitat i que compta amb el suport dels ajuntaments dels municipis més grans, de les diputacions, entitats municipalistes, gestors d'infraestructures i els principals agents socials i econòmics.

divendres 04 de març del 2022
El Parc de la Solana tornarà a acollir la Jugatecambiental a partir del mes de març, un espai on les famílies amb nens i nenes de totes les edats poden compartir una estona de joc i experimentació mentre coneixen els valors dels parcs, a més d'altres continguts relacionats amb la sostenibilitat.

dijous 04 de febrer del 2021
Aquesta setmana s'estan duent a terme els treballs per a la prevenció d'incendis forestals a la ciutat. Les tasques és fan amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Les tasques que es fan aquesta setmana consisteixen en la neteja i el repàs del manteniment de la plataforma de la secció de servei del camí de la Creu de Susalba i el manteniment de la secció de servei del camí de Can Palet.
L'objectiu és arranjar el camí perquè pugui passar un camió de Bombers en cas d'incendi.

dijous 10 de setembre del 2020
Aquest diumenge es reprenen les activitats de la jugateca ambiental al parc de la Solana, amb totes les mesures de seguretat per a la Covid-19.
L'activitat es va haver de suspendre al mes de març com a conseqüència de la pandèmia i aquest diumenge es reprèn amb variacions. Per exemple, no s'obrirà l'espai de joc

dijous 27 de agost del 2020
La pandèmia que vivim actualment ha canviat la nostra manera de viure, de moure'ns, de relacionar-nos i fins i tot ha canviat la nostra brossa.
L'ús de guants, mascaretes, bates de plàstic i tovalloles humides d'un sol ús s'ha multiplicat per quatre els darrers mesos a Catalunya, a nivell sanitari i particular. Són dades de l'Agència de Residus de Catalunya, que marquen l'evolució d'aquests estris des de l'inici de la pandèmia de la COVID-19.
L'Ajuntament recorda a la ciutadania que cal dipositar aquests materials, dins de dues bosses de plàstic, al contenidor del rebuig per tal de minimitzar l'impacte ambiental.
Per a residus especials i petits electrodomèstics tenim l'opció de la deixalleria mòbil, que aquest divendres podrem trobar davant de la biblioteca, i pels més voluminosos de la deixalleria municipal fixa, situada al carrer de la Fusta. Per poder demanar cita prèvia al 93 682 37 11.
Les persones que no es pugin desplaçar a la deixalleria poden sol·licitar el servei de recollida de mobles o trastos vells trucant al 900 15 19 76.

dimarts 30 de juny del 2020
Entre les 22 hores i les 23 hores d'avui dimarts es farà el tractament fitosanitari necessari per combatre les plagues als arbres.
Concretament es farà un tractament per controlar el mosquit tigre als plataners i el pugó als arbres.
Es preveu que la presència de mosquit tigre sigui enguany més gran, segon el Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, com a conseqüència de les pluges del mes d'abril.
L'actuació d'aquesta nit també servirà per combatre el pugó, els petits insectes que xuclen la saba de les plantes.

divendres 06 de març del 2020
Acostar-nos a la natura jugant, aprendre a reconèixer plantes i herbes, entrar en contacte amb els animals o conèixer les característiques el nostre medi natural.Aquests són alguns dels objectius que podem aconseguir amb la Jugatecaambiental, una iniciativa que promouen l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que es reprèn aquest cap de setmana al parc de la Solana.La iniciativa promou el joc a espais oberts i alternatius que serveixi per difondre valors mediambientals i la relació entre les persones.L'agenda de la Jugateca preveu l'organització de jocs i treballs manuals relacionats amb la naturalesa i els animals amb la finalitat de fomentar valors, creativitat i experimentació.Les activitats es fa els diumenges d'11.30 a 13.30 hores al parc de la Solana, concretament a la zona verda delimitada pel carrer del Doctor Vila i el carrer Sant Felip Neri.Es tracta d'activitats familiars on es pot aprendre a fer perfums a explorar insectes o fer un escape room.L'any 2019 les activitats de la Jugatecambiental de Sant Andreu de la Barca va comptar a més de 1.200 participants.

dijous 05 de març del 2020
S'han instal·lat una dotzena de capturadors de diòxid de nitrogen per analitzar la situació real de ciutat
L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un pla per a conèixer la situació real de la qualitat de l'aire de la ciutat i a partir del resultat, si és necessari, prendre les mesures adequades per a millorar la situació.
Durant aquesta setmana s'han instal·lat una vintena de mesuradors i posteriorment s'analitzaran les mostres recollides per a conèixer la realitat actual.
La regidora de Medi Ambient, Maite Navas, ha explicat que "estem molt interessats a conèixer la situació real de la ciutat i és per això que vam sol·licitar a la Diputació que col·laborés amb nosaltres per a poder fer un estudi minuciós".
Els mesuradors, que s'han instal·lat en diversos punts de la ciutat, recolliran mostres per poder determinar el nivell de diòxid de nitrogen que hi ha en l'aire.
El diòxid de nitrogen es deriva, fonamentalment, dels processos de combustió a altes temperatures i s'emet, per exemple, pel tub d'escapament dels vehicles.
Els mesuraments es duran a terme durant tres setmanes i l'anàlisi dels resultats es podria tenir en quatre mesos.
Maite Navas ha explicat que els mesuradors s'han col·locat en els fanals de llocs estratègics, com per exemple els carrers més estrets, els espais pròxims a les escoles, llocs amb trànsit divers o els carrers per als vianants. "El resultat ens donarà la mitjana de la situació de la ciutat", ha dit Navas.
Per part seva, la regidor de Salut Pública, Montserrat Tobella, ha recordat que els òxids de nitrogen "afecten directament la salut de les persones i al Medi Ambient" i ha afegit que "sabent la realitat de la ciutat podem actuar en conseqüència, en cas de necessitat".

divendres 14 de febrer del 2020
La xef Ada Parallada ensenyarà a reaprofitar el menjar
L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una campanya per sensibilitzar a la població contra el malbaratament i perquè pugui aprendre a reaprofitar els aliments en comptes de llençar-los a la brossa.
La campanya contra el malbaratament alimentari #SABaprofita s'emmarca en el Pla Local de Prevenció de Residus de Sant Andreu de la Barca on s'estableixen objectius i actuacions concretes per reduir els residus que generem al nostre municipi.
En el marc de la campanya, l'Ajuntament oferirà consells i recomanacions als ciutadans per evitar el malbaratament, pel que comptarà amb el suport de comerciants i veïns de la ciutat i es convocarà un concurs de receptes de cuina de plats elaborats amb productes reaprofitats.
La xef Ada Parallada, una de les veus més actives en la lluita contra el malbaratament alimentari a Catalunya, oferirà un showcooking de receptes d'aprofitament.
El taller es farà a Sant Andreu de la Barca el pròxim 19 de març.
Les inscripcions es podran fer a partir del 24 de febrer, al numero d'informació gratuït de l'Ajuntament 900 15 19 76.
divendres 14 de febrer del 2020
Les subvencions es poden demanar fins al 31 de desembre
El Consorci Metropolità de l'Habitatge ha obert el període per demanar subvencions per fer actuacions als edificis que contribueixin a millorar la seva eficiència energètica.Els ajuts es poden demanar fins al 31 de desembre d'enguany.Els ajuts serveixen per contribuir a finançar els projectes i altres documents tècnics que tinguin com a objectiu una actuació integral de rehabilitació que comporti una actuació global en l'envolupant de l'edifici, amb actuacions de millora de l'eficiència energètica, i en altres elements comuns.Un exemple d'aquests documents són els informes tècnics de l'estat de l'edifici (IITE), certificats d'eficiència energètica (CEE), i altres documents tècnics necessaris per dur a terme actuacions integrals de rehabilitació en edificis existents de tipologia residencial col·lectiva i que comportin una actuació global en l'envolupant de l'edifici, amb actuacions de millora de l'eficiència energètica, i en altres elements comuns.El programa inclou dues línies d'ajuts:Línia 1. Foment de la millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat.Línia 2. Foment de la conservació, de la millora de la seguretat d'utilització i de l'accessibilitat.L'objectiu de la convocatòria és impulsar la rehabilitació d'edificis mitjançant subvencions a fons perdut del cost dels treballs tècnics necessaris per acompanyar la presa de decisions.Els ajuts, la quantia dels quals s'establirà en funció dels costos subvencionables, es gestionaran íntegrament a través de Col·legis Professionals d'Arquitectes i Arquitectes Tècnics i es podran sol·licitar fins al 31 de desembre de 2020.Per a més informació, consulteu el lloc web del Consorci Metropolità de l'Habitatge.http://www.cmh.cat/web/cmh/ajuts/programes/programa-projectes-2020