NOTÍCIES

El Parc de la Solana torna a acollir la Jugatecambiental, un espai amb activitats per aprendre i gaudir del medi ambient en família
  divendres 15 de setembre del 2023, Sant Andreu de la Barca

El Parc de la Solana torna a acollir la JUGATECAMBIENTAL, un espai on les famílies amb infants de totes les edats poden compartir una estona de joc i experimentació, i alhora, conèixer els valors dels parcs, la natura, la sostenibilitat i el medi ambient.

S'activa el Pla de Protecció Civil per un episodi de pluges intenses
  dijous 14 de setembre del 2023 El Govern Municipal ha activat el Pla de Protecció Civil després que la Generalitat hagi informat de l'activació de l'alerta INUNCAT per un episodi de pluges intenses al litoral i prelitoral que començaria al matí del divendres 15.09.2023.
Gaudim d’una revetlla cívica i segura
  divendres 23 de juny del 2023 Les condicions meteorològiques i ambientals d'aquest any, amb altes temperatures, baixa humitat i sequera, fan que hàgim d'extremar les precaucions durant la revetlla de Sant Joan.
La Jugateca ambiental s’afegeix al Dia de les Papallones
  dimecres 24 de maig del 2023 El parc de la Solana acollirà el pròxim diumenge dia 28 de maig una nova edició del a Jugateca Ambiental.
El bus a demanda arribarà a partir de dilluns a Can Salvi
  dijous 18 de maig del 2023 L'autobús a demanda que funciona a la ciutat arribarà a partir del pròxim dilluns, 22 de maig, a la zona de Can Salvi.
Sant Andreu de la Barca convida a la reflexió amb el Fòrum d’acció climàtica
  dimarts 11 de abril del 2023 L'Ajuntament ha convocat el Fòrum d'acció climàtica, que tindrà lloc del 17 al 20 d'abril, per reflexionar sobre l'emergència climàtica i la mobilitat sostenible.
Obert el termini per optar a un hort urbà
  dimecres 05 de abril del 2023 Aquesta setmana ja es pot presentar la sol·licitud per optar a un dels horts urbans que hi ha a la ciutat i que es conreen de manera ecològica.
Sant Andreu de la Barca crea la primera comunitat energètica
  dijous 30 de març del 2023 L'Associació Àrea 8 i l'Ajuntament han constituït la primera comunitat energètica de la ciutat: CED SABarca.
Comença la prohibició de fer foc al bosc
  divendres 17 de març del 2023 Des d'aquesta setmana i fins al 15 d'octubre no es pot fer foc als terrenys forestals sense autorització.
Recomanacions per l'estalvi d'aigua
  dimarts 07 de març del 2023 L'Ajuntament recomana a la ciutadania diverses accions per reduir el consum d'aigua arran la situació d'excepcionalitat per la sequera que afecta Catalunya i que avui dimarts s'ha fet oficial.
L’Ajuntament inverteix un milió d’euros en plaques fotovoltaiques
  dilluns 06 de març del 2023 L'Ajuntament invertirà durant els pròxims mesos un milió d'euros per a la col·locació de plaques fotovoltaiques a les cobertes d'edificis municipals.
Enllumenat més eficient a les instal·lacions esportives
  divendres 18 de novembre del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca continua les tasques per millorar l'enllumenat i fer-ho més eficient energèticament.
L’Ajuntament modifica l’horari de la deixalleria
  dijous 17 de novembre del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha modificat l'horari de la deixalleria amb la finalitat de facilitar-ne l'ús als ciutadans i millorar la gestió dels voluminosos.
Novetats i tradicions a una nova edició de la Festa de Sant Andreu
  divendres 11 de novembre del 2022 Del 25 al 30 de novembre, la ciutat torna a viure una nova edició de la Festa de Sant Andreu, que presenta un ampli programa ple d'activitats tradicionals i també d'altres noves.
Gairebé 350 persones participen a la Festa de la Bicicleta
  dilluns 24 de octubre del 2022 Gairebé 350 persones han participat avui a una nova edició de la Festa de la Bicicleta, que organitza l'Ajuntament amb la finalitat de promoure l'activitat física i conscienciar de la necessitat de fer servir medis de transport alternatius al cotxe per preservar el medi ambient.
L’Ajuntament impulsa la constitució de comunitats energètiques
  dimarts 18 de octubre del 2022 L'Ajuntament impulsa la constitució de comunitats energètiques entre les empreses que estan ubicades a les zones industrials de la ciutat.
L’Ajuntament invertirà un milió d’euros per promoure les energies alternatives i facilitar la transició energètica
  divendres 30 de setembre del 2022 L'Ajuntament invertirà un milió d'euros per millorar el medi ambient, facilitar la transició energètica i promoure les energies alternatives .
Nova campanya de mesures de la qualitat de l’aire
  dijous 15 de setembre del 2022 Durant tot el dia d'avui dijous s'estan duent a terme mesuraments de la qualitat de l'aire, una campanya que fa l'Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació.
Sant Andreu de la Barca tindrà gots reutilitzables a la Festa Major
  dijous 01 de setembre del 2022 La Festa Major de Sant Andreu de la Barca tindrà enguany gots reutilitzables amb la finalitat de reduir el nombre de residus que es generen i millorar el medi ambient.
El dipòsit d’aigua de Can Salvi garanteix el subministrament a la població
  dijous 07 de juliol del 2022 L'alcaldessa Ana Alba, la secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, i el gerent de l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat, José Miguel, han visitat aquest matí de dijous el dipòsit d'aigua de Can Salvi.
Sant Andreu commemora el Dia Internacional de l’Hora del Planeta
  divendres 25 de març del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'afegeix un any més al Dia Internacional de l'Hora del Planeta, una iniciativa de l'associació World Wildlife Fund (WWF). L'objectiu és donar visibilitat a la lluita contra el canvi climàtic.
Sant Andreu de la Barca s’adhereix a l’Acord per la Qualitat de l’Aire de Catalunya
  dilluns 21 de març del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha afegit a l'Acord per la Qualitat de l'Aire de Catalunya, que promou la Generalitat i que compta amb el suport dels ajuntaments dels municipis més grans, de les diputacions, entitats municipalistes, gestors d'infraestructures i els principals agents socials i econòmics.
Comença la prohibició de fer foc al bosc
  dimarts 15 de març del 2022 Des d'aquesta setmana i fins al 15 d'octubre queda prohibit encendre foc als terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta sense autorització prèvia.
El Parc de la Solana torna a acollir la Jugateca, un espai per acostar-nos al medi ambient en família
  divendres 04 de març del 2022 El Parc de la Solana tornarà a acollir la Jugatecambiental a partir del mes de març, un espai on les famílies amb nens i nenes de totes les edats poden compartir una estona de joc i experimentació mentre coneixen els valors dels parcs, a més d'altres continguts relacionats amb la sostenibilitat.
Cartells per senyalitzar els accessos a la muntanya i promoure el civisme
  dijous 03 de març del 2022 A l'inici d'alguns camins forestals de la ciutat s'han col·locat una sèrie de senyalitzacions, que donen informació de de la zona forestal i promouen el civisme.
Sant Andreu aposta per l’educació mediambiental
  dimecres 26 de gener del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca aposta una vegada més per l'educació com a eina per conscienciar en matèria de medi ambient.
Sant Andreu de la Barca celebra una nova edició de la Festa de Sant Andreu
  dijous 18 de novembre del 2021 Sant Andreu de la Barca celebra del 26 al 30 de novembre una nova edició de la tradicional Festa de Sant Andreu.
Millora la vigilància i el control dels nivells de partícules en l’aire
  dijous 11 de novembre del 2021 Aquesta setmana s'ha instal·lat un nou equip de control i vigilància dels nivells de partícules en l'aire, un fet que permetrà tenir més dades concretes de la situació que es dona a la ciutat.
Sant Andreu s’afegeix a la declaració de municipis per a la millora de la qualitat de l’aire
  dijous 28 de octubre del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha sumat a la Declaració de Sabadell per un acord polític i social per a la millora de la qualitat de l'aire, que s'ha aprovat aquest mes en el marc del segon Congrés de Qualitat de l'Aire.
S’inicia la campanya anual de poda de l’arbrat
  dilluns 18 de octubre del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha començat aquest mes d'octubre la campanya anual de poda dels arbres del municipi amb l'objectiu de millorar la seva conservació i la visibilitat en alguns carrers.
L’Ajuntament aprova el Pla de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions i nuclis de població
  dijous 07 de octubre del 2021 L'Ajuntament ha aprovat al darrer ple municipal el Pla de prevenció d'incendis forestals a les urbanitzacions i nuclis de població, una mesura que pretén garantir la seguretat de les persones que viuen a prop d'aquestes zones.
L’Ajuntament reprèn la Jugatecambiental
  dilluns 13 de setembre del 2021 Torna la Jugatecambiental a Sant Andreu de la Barca, la iniciativa familiar que promou l'Ajuntament conjuntament amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).
Alerta per onada de calor
  dimecres 11 de agost del 2021 El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha activat l'alerta del pla PROCICAT per onada de calor que comença avui dimecres i s'allargarà fins diumenge.
Campanya per a la prevenció d’incendis forestals
  dilluns 05 de juliol del 2021 Amb l'objectiu de prevenir incendis forestals durant l'època de l'any de més calor, les darreres setmanes s'ha posat en marxa una nova campanya amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Civisme també a la muntanya
  dimecres 30 de juny del 2021 Els 16 municipis que formen part de les Muntanyes del Baix, entre els quals Sant Andreu de la Barca, han posat en marxa una campanya conjunta per promoure el civisme a la zona muntanyosa de la comarca.
L’Ajuntament repartirà 10.000 plantes entre els veïns de la ciutat
  dimarts 25 de maig del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca començarà aquesta setmana el repartiment de més de 10.000 plantes conreades amb persones amb dificultats especials.
Nova empenta al reciclatge a l'hostaleria i l'oci
  dilluns 10 de maig del 2021 Aquesta setmana comença una acció especial per multiplicar el reciclatge en el sector de l'hostaleria i l'oci a Sant Andreu de la Barca, que es perllongarà fins al mes de juny.
L’Ajuntament estalvia 225.000 euros en la factura del consum de llum
  dilluns 12 de abril del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha fet un estalvi important en la factura del llum gràcies a les actuacions que s'han anant duent a terme els darrers anys.
Sant Andreu s’afegeix al dia internacional de l’Hora del Planeta
  divendres 26 de març del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'afegeix un any més al dia internacional de l'Hora del Planeta, una iniciativa internacional de l'associació World Wildlife Fund (WWF) que vol posar l'accent en la lluita contra el canvi climàtic.
Comença la prohibició de fer foc al bosc
  dimarts 16 de març del 2021 Des d'aquesta setmana i fins al 15 d'octubre no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició, recollida en el Decret 64/1995, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.
El model mediambiental de Sant Andreu, exemple per a la Universitat de Barcelona
  divendres 26 de febrer del 2021 El model mediambiental de Sant Andreu de la Barca, les mesures i accions que es duen a terme per millora la qualitat del medi i la gestió de residus han estat un any més posats com a exemple per la Universitat de Barcelona.
Comencen els treballs per a la prevenció d’incendis forestals
  dijous 04 de febrer del 2021 Aquesta setmana s'estan duent a terme els treballs per a la prevenció d'incendis forestals a la ciutat. Les tasques és fan amb el suport de la Diputació de Barcelona. Les tasques que es fan aquesta setmana consisteixen en la neteja i el repàs del manteniment de la plataforma de la secció de servei del camí de la Creu de Susalba i el manteniment de la secció de servei del camí de Can Palet. L'objectiu és arranjar el camí perquè pugui passar un camió de Bombers en cas d'incendi.
Juan Alfaro s’incorpora a l’Ajuntament com a regidor de Medi Ambient i Activitats
  divendres 29 de gener del 2021 Juan Alfaro ha pres possessió del seu acta com a regidor de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca al ple municipal del mes de gener, que va tenir lloc ahir a la tarda.
Sant Andreu de la Barca celebra una Festa de Sant Andreu adaptada a la nova situació
  dijous 26 de novembre del 2020 Sant Andreu de la Barca celebra a partir de demà divendres i fins al 30 de novembre una nova edició de la Festa de Sant Andreu, que enguany s'adapta a la nova situació provocada per la pandèmia.
Un estudi demostra la bona qualitat de l’aire de Sant Andreu de la Barca
  dimecres 11 de novembre del 2020 Un estudi dut a terme per la Diputació de Barcelona durant els primers mesos de l'any conclou que la qualitat de l'aire a la ciutat és bona i similar a la que tenen d'altres municipis del nostre entorn.
L’Ajuntament crea quatre itineraris saludables a l’entorn del riu Llobregat
  dijous 05 de novembre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha creat quatre itineraris saludables, que tenen com a protagonista el riu Llobregat, que pretenen, d'una banda afavorir l'activitat física i de l'altre acostar aquest element natural a la ciutadania.
Aquest cap de setmana torna la jugateca ambiental al parc de la Solana
  dijous 10 de setembre del 2020 Aquest diumenge es reprenen les activitats de la jugateca ambiental al parc de la Solana, amb totes les mesures de seguretat per a la Covid-19. L'activitat es va haver de suspendre al mes de març com a conseqüència de la pandèmia i aquest diumenge es reprèn amb variacions. Per exemple, no s'obrirà l'espai de joc
Gestionem bé els residus també durant la pandèmia
  dijous 27 de agost del 2020 La pandèmia que vivim actualment ha canviat la nostra manera de viure, de moure'ns, de relacionar-nos i fins i tot ha canviat la nostra brossa. L'ús de guants, mascaretes, bates de plàstic i tovalloles humides d'un sol ús s'ha multiplicat per quatre els darrers mesos a Catalunya, a nivell sanitari i particular. Són dades de l'Agència de Residus de Catalunya, que marquen l'evolució d'aquests estris des de l'inici de la pandèmia de la COVID-19. L'Ajuntament recorda a la ciutadania que cal dipositar aquests materials, dins de dues bosses de plàstic, al contenidor del rebuig per tal de minimitzar l'impacte ambiental. Per a residus especials i petits electrodomèstics tenim l'opció de la deixalleria mòbil, que aquest divendres podrem trobar davant de la biblioteca, i pels més voluminosos de la deixalleria municipal fixa, situada al carrer de la Fusta. Per poder demanar cita prèvia al 93 682 37 11. Les persones que no es pugin desplaçar a la deixalleria poden sol·licitar el servei de recollida de mobles o trastos vells trucant al 900 15 19 76.
Anar a la deixalleria té premi
  divendres 24 de juliol del 2020 Anar a la deixalleria per poder desfer-nos d'objectes, màquines o eines que tenim a casa i que ja no ens són útils, a més de ser un gest cívic, pot reportar un benefici a l'usuari.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca es proposa reduir els residus que es generen un 10% en 5 anys
  dimarts 21 de juliol del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca es marca com a finalitat reduir els residus que es generen a la ciutat un 10% durant els pròxims 5 anys.
Més ús de la deixalleria, més descomptes
  dilluns 06 de juliol del 2020 La deixalleria fixa de Sant Andreu de la Barca, ubicada a la zona industrial, ha reobert les seves portes amb normalitat després de les restriccions derivades del confinament. D'aquesta manera, els ciutadans poden
Actuacions per controlar les plagues als arbres
  dimarts 30 de juny del 2020 Entre les 22 hores i les 23 hores d'avui dimarts es farà el tractament fitosanitari necessari per combatre les plagues als arbres. Concretament es farà un tractament per controlar el mosquit tigre als plataners i el pugó als arbres. Es preveu que la presència de mosquit tigre sigui enguany més gran, segon el Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, com a conseqüència de les pluges del mes d'abril. L'actuació d'aquesta nit també servirà per combatre el pugó, els petits insectes que xuclen la saba de les plantes.
Campanya per prevenir incendis forestals als boscos de Sant Andreu de la Barca
  dimarts 16 de juny del 2020 Aquesta setmana s'ha posat en funcionament el dispositiu d'informació i vigilància, , que preveu un conjunt d'accions informatives, dissuasives i d'anticipació, adreçades a evitar l'inici dels incendis forestals.
Sant Andreu de la Barca reprèn el servei de deixalleria mòbil
  dimecres 13 de maig del 2020 El servei de deixalleria mòbil estarà operatiu aquest divendres al carrer Guatemala amb el carrer del Riu.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca pren mesures de contenció per la malaltia del coronavirus
  dimarts 10 de març del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha pres diverses mesures de contenció davant la situació que es dona al país per la malaltia del Coronavirus COVID-19, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.
Els nens i les nenes de Sant Andreu poden aprendre jugant
  divendres 06 de març del 2020 Acostar-nos a la natura jugant, aprendre a reconèixer plantes i herbes, entrar en contacte amb els animals o conèixer les característiques el nostre medi natural.Aquests són alguns dels objectius que podem aconseguir amb la Jugatecaambiental, una iniciativa que promouen l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que es reprèn aquest cap de setmana al parc de la Solana.La iniciativa promou el joc a espais oberts i alternatius que serveixi per difondre valors mediambientals i la relació entre les persones.L'agenda de la Jugateca preveu l'organització de jocs i treballs manuals relacionats amb la naturalesa i els animals amb la finalitat de fomentar valors, creativitat i experimentació.Les activitats es fa els diumenges d'11.30 a 13.30 hores al parc de la Solana, concretament a la zona verda delimitada pel carrer del Doctor Vila i el carrer Sant Felip Neri.Es tracta d'activitats familiars on es pot aprendre a fer perfums a explorar insectes o fer un escape room.L'any 2019 les activitats de la Jugatecambiental de Sant Andreu de la Barca va comptar a més de 1.200 participants.
L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa en marxa mesures per millorar la qualitat de l'aire
  dijous 05 de març del 2020 S'han instal·lat una dotzena de capturadors de diòxid de nitrogen per analitzar la situació real de ciutat L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un pla per a conèixer la situació real de la qualitat de l'aire de la ciutat i a partir del resultat, si és necessari, prendre les mesures adequades per a millorar la situació. Durant aquesta setmana s'han instal·lat una vintena de mesuradors i posteriorment s'analitzaran les mostres recollides per a conèixer la realitat actual. La regidora de Medi Ambient, Maite Navas, ha explicat que "estem molt interessats a conèixer la situació real de la ciutat i és per això que vam sol·licitar a la Diputació que col·laborés amb nosaltres per a poder fer un estudi minuciós". Els mesuradors, que s'han instal·lat en diversos punts de la ciutat, recolliran mostres per poder determinar el nivell de diòxid de nitrogen que hi ha en l'aire. El diòxid de nitrogen es deriva, fonamentalment, dels processos de combustió a altes temperatures i s'emet, per exemple, pel tub d'escapament dels vehicles. Els mesuraments es duran a terme durant tres setmanes i l'anàlisi dels resultats es podria tenir en quatre mesos. Maite Navas ha explicat que els mesuradors s'han col·locat en els fanals de llocs estratègics, com per exemple els carrers més estrets, els espais pròxims a les escoles, llocs amb trànsit divers o els carrers per als vianants. "El resultat ens donarà la mitjana de la situació de la ciutat", ha dit Navas. Per part seva, la regidor de Salut Pública, Montserrat Tobella, ha recordat que els òxids de nitrogen "afecten directament la salut de les persones i al Medi Ambient" i ha afegit que "sabent la realitat de la ciutat podem actuar en conseqüència, en cas de necessitat".
L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa en marxa una campanya per prevenir el malbaratament alimentari
  divendres 14 de febrer del 2020 La xef Ada Parallada ensenyarà a reaprofitar el menjar L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una campanya per sensibilitzar a la població contra el malbaratament i perquè pugui aprendre a reaprofitar els aliments en comptes de llençar-los a la brossa. La campanya contra el malbaratament alimentari #SABaprofita s'emmarca en el Pla Local de Prevenció de Residus de Sant Andreu de la Barca on s'estableixen objectius i actuacions concretes per reduir els residus que generem al nostre municipi. En el marc de la campanya, l'Ajuntament oferirà consells i recomanacions als ciutadans per evitar el malbaratament, pel que comptarà amb el suport de comerciants i veïns de la ciutat i es convocarà un concurs de receptes de cuina de plats elaborats amb productes reaprofitats. La xef Ada Parallada, una de les veus més actives en la lluita contra el malbaratament alimentari a Catalunya, oferirà un showcooking de receptes d'aprofitament. El taller es farà a Sant Andreu de la Barca el pròxim 19 de març. Les inscripcions es podran fer a partir del 24 de febrer, al numero d'informació gratuït de l'Ajuntament 900 15 19 76.
Ajuts per fer més eficients els nostres edificis
  divendres 14 de febrer del 2020 Les subvencions es poden demanar fins al 31 de desembre El Consorci Metropolità de l'Habitatge ha obert el període per demanar subvencions per fer actuacions als edificis que contribueixin a millorar la seva eficiència energètica.Els ajuts es poden demanar fins al 31 de desembre d'enguany.Els ajuts serveixen per contribuir a finançar els projectes i altres documents tècnics que tinguin com a objectiu una actuació integral de rehabilitació que comporti una actuació global en l'envolupant de l'edifici, amb actuacions de millora de l'eficiència energètica, i en altres elements comuns.Un exemple d'aquests documents són els informes tècnics de l'estat de l'edifici (IITE), certificats d'eficiència energètica (CEE), i altres documents tècnics necessaris per dur a terme actuacions integrals de rehabilitació en edificis existents de tipologia residencial col·lectiva i que comportin una actuació global en l'envolupant de l'edifici, amb actuacions de millora de l'eficiència energètica, i en altres elements comuns.El programa inclou dues línies d'ajuts:Línia 1. Foment de la millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat.Línia 2. Foment de la conservació, de la millora de la seguretat d'utilització i de l'accessibilitat.L'objectiu de la convocatòria és impulsar la rehabilitació d'edificis mitjançant subvencions a fons perdut del cost dels treballs tècnics necessaris per acompanyar la presa de decisions.Els ajuts, la quantia dels quals s'establirà en funció dels costos subvencionables, es gestionaran íntegrament a través de Col·legis Professionals d'Arquitectes i Arquitectes Tècnics i es podran sol·licitar fins al 31 de desembre de 2020.Per a més informació, consulteu el lloc web del Consorci Metropolità de l'Habitatge.http://www.cmh.cat/web/cmh/ajuts/programes/programa-projectes-2020