NOTÍCIES

L'Ajuntament impulsa cursos gratuïts sobre la tinença responsable d'animals de companyia i la llei de benestar animal

dijous 25 de gener del 2024, Sant Andreu de la Barca
L'Ajuntament impulsa cursos gratuïts sobre la tinença responsable d'animals de companyia i la llei de benestar animal

L'Ajuntament ofereix cursos de Tinença Responsable d'Animals de Companyia, gratuïts i accessibles per a tota la ciutadania. Aquests tallers de 90 minuts de durada, que tindran lloc durant els mesos de febrer i març, permetran també resoldre dubtes de la nova llei de benestar animal.

 

Precisament la llei estatal de Benestar Animal obliga a fer un curs de tinença responsable d'animals a qualsevol persona que en sigui propietària o bé que ho vulgui ser. Doncs bé, Mónica Julià, regidora de Medi Ambient, Lluita Contra el Canvi Climàtic i Drets Animals, ha avançat que "en la futura Ordenança Municipal de Tinença d'Animals de Companyia reconeixerem el curs que organitzem com a vàlid, a Sant Andreu de la Barca, per tenir un animal de companyia. A més, el curs que farem serà molt més complet del que ara mateix contempla la llei de Benestar Animal. 

 

La formació serà impartida per Ana Alejandra Arroyo de Yolcati, veterinària etòloga i reconeguda professionalment a l'àmbit animalista i de benestar animal. A més de proporcionar coneixements sobre tinença responsable, es tractaran altres temes com la qualitat de vida dels animals, la societat i la cultura en la tinença d'animals, la conducta animal i la gestió de les colònies felines.

 

Les persones que actualment tinguin en possessió el carnet d'alimentadores de les colònies felines i estiguin registrades per l'Ajuntament, podran obtenir el carnet d'alimentadora indefinida, si fan el curs.

 

Mónica Julià ha destacat que "aquest curs donarà una visió global sobre la tinença responsable, d'animals de companyia, tant domèstics com exòtics".

 

Aquesta iniciativa té com a finalitat sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre la importància del benestar animal, en línia amb les noves normatives.

 

Les sessions s'estructuren en les següents dates i horaris i les persones participants podran escollir una de les sis:

  • Dijous, 21 de febrer: d'11 a 12.30 h o de 17 a 18.30 h.
  • Dissabte, 24 de febrer: de 10.30 a 12 h.
  • Dijous, 28 de febrer: d'11 a 12.30 h o de 17 a 18.30 h.
  • Dissabte, 2 de març: de 10.30 a 12 h.

 

Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar a través del següent enllaç: https://sabarca.cat/reserva