NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca dedica una setmana a mostrar la diversitat
  dijous 09 de març del 2023, Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca dedica tota una setmana a parlar i reflexionar sobre la diversitat en el més ampli sentit de la paraula.

L’Ajuntament remodela les dependències del EAIA per millorar l’atenció a les persones usuàries
  dilluns 27 de febrer del 2023 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha remodelat les instal·lacions on treballa l'equip d'atenció a la infància i l'adolescència (EAIA) amb la finalitat de millorar el servei que es presta a les persones usuàries.
L’alcaldessa demana explicacions a la Generalitat sobre la situació de la residència Vitàlia
  dimecres 21 de desembre del 2022 L'alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha adreçat avui una carta al conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, on demana tenir accés als expedients oberts per la Generalitat a la residència de persones grans Vitàlia.
Sant Andreu de la Barca reivindica els drets de les persones amb discapacitat
  divendres 02 de desembre del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'afegeix a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que tindrà lloc demà dia 3 de desembre.
Sant Andreu de la Barca s’afegeix al programa VioPet
  divendres 25 de novembre del 2022 El Ple municipal de Sant Andreu de la Barca ha aprovat per unanimitat l'adhesió del consistori local al programa estatal VioPet, que facilita l'acollida temporal dels animals que conviuen amb dones víctimes de violència masclista.
L’Ajuntament recull en una guia l’oferta educativa que presta a escoles i instituts
  dijous 24 de novembre del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha editat una guia on recull l'oferta educativa que presta a escoles i instituts.
Una Fira d'Atraccions sense sorolls
  dimecres 31 de agost del 2022 La fira d'atraccions de la Festa Major reduirà sensiblement el soroll i es silenciarà totalment entre les 18 i les 20 hores.
Ajuts per l’inici del curs escolar
  dimecres 31 de agost del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha previst ajuts per als infants, que es podran demanar a partir de demà, 1 de setembre.
Descomptes a la targeta rosa reduïda a partir del setembre
  dimecres 17 de agost del 2022 La targeta rosa reduïda costarà la meitat de preu a partir de l'1 de setembre.
Obert el termini per optar a un ajut per a les activitats infantils
  dimecres 27 de juliol del 2022 Des d'avui dimecres es poden demanar els ajuts que preveu l'Ajuntament per a la infància i que tenen com a finalitat garantir la igualtat d'oportunitat de tots els infants, amb independència de les seves característiques i les de les seves famílies.
L’Ajuntament habilita tres refugis climàtics amb motiu de l’onada de calor
  dimarts 14 de juny del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha habilitat tres equipaments municipals com a refugis climàtics, amb la finalitat de donar confort tèrmic, aigua i descans a la ciutadania amb motiu de l'onada de calor.
Nova campanya de recollida de productes
  divendres 10 de juny del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i el Fòrum d'Entitats de la ciutat han organitzat per aquesta setmana una nova campanya de recollida de productes, que posteriorment es faran arribar al Banc d'Aliments.
Els veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca es podran beneficiar de la targeta rosa metropolitana
  dijous 09 de juny del 2022 A partir del pròxim dilluns dia 13 de juny, els veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca es podran beneficiar dels títols de transport metropolitans socials, com la targeta rosa, la targeta rosa reduïda (T4) i el passi d'acompanyant.
Sant Andreu promou una campanya de recollida de roba
  dilluns 09 de maig del 2022 Sant Andreu de la Barca promou una campanya de recollida de roba, que es lliurarà a l'entitat solidària Solidança.
Obert el termini per demanar subvencions pel lloguer de persones grans
  dimarts 01 de març del 2022 Ja està obert el termini per sol·licitar un ajut per a pagar el lloguer de les persones majors de 65 anys, que atorga l'Agència de l'Habitatge de Generalitat.
L’Ajuntament dobla recursos de suport a la infància
  dimarts 01 de març del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha incrementat els recursos que destina a donar suport a la infància amb la finalitat que cap nen es quedi enrere i afavorir la igualtat entre aquest col·lectiu.
L’Ajuntament reprèn el servei de transport adaptat
  divendres 11 de febrer del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca reprendrà el pròxim dilluns el servei de transport adaptat de les persones amb discapacitat o dependència per poder traslladar-se als centres de dia.
Acord amb Mercadona per nodrir el Banc d’Aliments de producte fresc
  divendres 11 de febrer del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha arribat a un acord amb la cadena de distribució Mercadona perquè aquesta empresa cedeixi l'excedent de la botiga que té a la ciutat al Banc d'Aliments de la localitat.
Ajudes per què cap infant es quedi enrere
  dilluns 07 de febrer del 2022 Un total de 45 famílies de Sant Andreu de la Barca ha rebut una beca per ajudar a pagar les activitats d'estiu dels seus infants.
L'Ajuntament amplia la seva cartera de serveis per a les persones amb discapacitat
  dilluns 17 de gener del 2022 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca compta amb una àmplia carera de serveis que marquen com a finalitat fomentar l'autonomia de les persones amb discapacitat, com
L’Ajuntament pren mesures per provar de contenir la propagació de la pandèmia
  dimarts 21 de desembre del 2021 L'Ajuntament ha pres avui diverses mesures amb la finalitat de provar d'aturar l'expansió de la covid-19.
Sant Andreu de la Barca es vesteix de taronja amb motiu del Dia de les persones amb disCapacitat
  divendres 03 de desembre del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca il·luminarà aquesta tarda indrets emblemàtics de la ciutat de color taronja amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat.
L’Ajuntament dissenya un pla d’atenció integral a les persones que més ho necessiten
  divendres 12 de novembre del 2021 Atendre i donar resposta a les persones més vulnerables i que més suport necessiten perquè ningú es quedi enrere. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament ha dissenyat un pla d'atenció a les persones, que preveu accions com la millora del servei de teleassistència, un nou servei de transport porta a porta per a persones amb discapacitat o suport especial per a nens i joves de famílies amb dificultats especials.
El Centre Obert estrena ubicació a la Casa Estrada
  dimecres 27 de octubre del 2021 A mesura que la pandèmia s'estabilitza, es van reprenent activitats, programes i iniciatives. Aquest mes els nens i adolescents del Centre Obert han pogut tornar a les aules després de més d'un any i mig sense activitat.
L’Ajuntament ajuda a pagar el rebut de l’aigua a les persones grans que ho necessitin
  dimarts 05 de octubre del 2021 L'Ajuntament ajudarà a pagar el rebut de l'aigua a les persones més grans de 65 anys que tinguin problemes per fer front a aquesta despesa.
L’Ajuntament inicia una campanya de recollida de fons per ajudar als ciutadans de La Palma
  divendres 01 de octubre del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una campanya de recollida de diners per ajudar a les persones afectades per l'erupció del volcà Cumbre Vieja, a l'illa de La Palma.
Grup de suport emocional per a persones cuidadores de dependents
  dimarts 28 de setembre del 2021 Compartir experiències, recursos i emocions. Aquest és l'objectiu del grup de suport emocional per a persones amb dependència que començarà el pròxim dia 7 d'octubre.
La socialista Irene Cabrera es fa càrrec de la cartera de Serveis Socials
  dimecres 01 de setembre del 2021 La socialista Irene Cabrera és nova regidora socialista i a partir d'ara es farà càrrec de la cartera de Serveis Socials.
L’Ajuntament habilita espais climatitzats per les persones vulnerables
  dijous 12 de agost del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha obert espais climatitzats perquè puguin anar-hi persones vulnerables que no tinguin aire condicionat a casa.
Alerta per onada de calor
  dimecres 11 de agost del 2021 El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha activat l'alerta del pla PROCICAT per onada de calor que comença avui dimecres i s'allargarà fins diumenge.
Sant Andreu de la Barca dins la zona amb mesures per moderar el preu dels lloguers d'habitatges
  dimecres 11 de agost del 2021 Sant Andreu de la Barca és un dels municipis inclòs a la zona amb mesures per moderar el preu dels lloguers d'habitatges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca habilita un operatiu especial davant l’arribada d’una onada de calor
  dimarts 10 de agost del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa un dispositiu especial d'atenció a les persones més vulnerables davant la previsible arribada d'una onada de calor a Catalunya.
L’atenció a les persones, objectiu principal de la nova alcaldessa
  divendres 06 de agost del 2021 L'atenció a les persones, especialment les més vulnerables, és un dels objectius que s'ha marcat l'alcaldessa de la ciutat, Ana Alba.
L’Ajuntament crea un grup de suport psicològic als col·lectius més afectats per la pandèmia
  dimecres 09 de juny del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha creat un grup de suport psicològic per ajudar als col·lectius més afectats per la pandèmia de la covid-19.
Obert el termini per demanar ajuts per al pagament del tribut metropolità i la taxa metropolitana de tractament de residus
  dimarts 08 de juny del 2021 Ja es poden demanar els ajuts, dirigits a famílies vulnerables i al comerç, per fer front al pagament del tribut metropolità (TM) i de la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR). La línia d'ajuts va dirigida tant a persones físiques com a activitats comercials, amb bonificacions de fins al
Ja es poden demanar les beques menjador del Consell Comarcal per al curs 2021-2022
  dimecres 05 de maig del 2021 S'obre la convocatòria per sol·licitar els ajuts de menjador escolar del Consell Comarcal per al curs 2021-2022, que es podran demanar fins al dissabte 22 de maig.
Obert el termini per sol·licitar els ajuts anuals per al pagament de lloguer
  dimecres 05 de maig del 2021 Fins al 4 de juny és poden demanar els ajuts per al pagament del lloguer a l'habitatge que convoca l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.
El Servei Local de Teleassistència amplia les seves prestacions
  dimarts 04 de maig del 2021 A Sant Andreu de la Barca hi ha 386 usuaris del servei de Teleassistència, que a partir d'aquest mes de maig amplia les seves prestacions amb millores vinculades a la digitalització i resposta a les necessitats de les persones beneficiàries.
L’Ajuntament reprèn el servei gratuït de transport adaptat
  dimarts 13 de abril del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha reprès aquesta setmana el servei de transport adaptat gratuït que trasllada als usuaris als centres de dia.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca subvenciona el transport escolar
  dilluns 12 de abril del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca destinarà 13.600 euros per subvencionar el transport escolar dels alumnes que fan els seus estudis fora de la localitat.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca crea un programa per donar alternatives als joves que han deixat els estudis
  dijous 21 de gener del 2021 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa el programa “Taller de segona oportunitat'dquo;, que té com a objectiu donar una sortida als joves que han deixat de manera prematura els estudis o que tenen intenció de fer-ho.
L’Ajuntament distribueix més de 250 lots de Nadal entre les persones més vulnerables de la ciutat
  dimarts 22 de desembre del 2020 El coronavirus ens ha afectat a tots, que hem vist canviar les nostres rutines, les formes de treballar i de relacionar-nos. Moltes persones han vist reduïts els seus ingressos i alguns negocis han hagut de tancar. Com sempre, els més afectats han estat, un cop més, les persones de col·lectius desafavorits. Amb la finalitat que l'esperit del Nadal arribi a totes les cases i que la il·lusió no falti enlloc, l'Ajuntament ha repartit enguany un lot de Nadal entre més de 250
Un centenar de comerciants i autònoms es beneficien d’una ajuda municipal de 500 euros
  dimecres 16 de desembre del 2020 Un total de 110 persones s'ha acollit a l'ajut de 500 euros que dona l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca als petits empresaris, autònoms i comerciants que han hagut de tancar els seus negocis com a conseqüència de la pandèmia.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca crea un nou servei d’acompanyament digital per reduir la bretxa digital
  divendres 04 de desembre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha crear un servei d'assessorament digital personalitzar per contribuir a reduir la bretxa digital i ajudar als ciutadans a fer els seus tràmits per internet.
Obert el termini per sol•licitar ajuts en el pagament de l’IBI
  dimarts 03 de novembre del 2020 Des d'avui i fins al 23 de novembre es pot demanar un ajut al pagament de IBI per a les persones amb discapacitat (igual o superior al 65%), famílies monoparentals i famílies nombroses en règim de lloguer.
L’Ajuntament ofereix ajuts per a la gent gran
  dimecres 07 de octubre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca destinarà 32.563 euros a ajudar a pagar els rebuts de l'aigua, de l'IBI i de les escombraries a les persones grans que més ho necessitin.
L’Ajuntament incrementa les beques menjador per arribar a un centenar més d'infants
  dilluns 14 de setembre del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha incrementat la partida destinada a beques menjador amb la finalitat de poder arribar a un centenar d'escolars més.
L’Ajuntament destina més de 100.000 euros a beques de material escolar
  dijous 30 de juliol del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca destinarà aquest any 108.750 euros a ajudar a les famílies en l'adquisició de material escolar.
L’alcalde de Sant Andreu de la Barca reclama a la Generalitat que garanteixi l’alimentació dels nens vulnerables també a l’estiu
  dimecres 29 de juliol del 2020 L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha demanat a la Generalitat que garanteixi l'alimentació dels nens i nenes vulnerables també durant els mesos d'estiu, quan no hi ha curs escolar.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca incorporarà 11 habitatges al seu parc social
  divendres 17 de juliol del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca doblarà el nombre de pisos que formen part de la seva borsa d'habitatge social amb la incorporació d'11 nous durant les pròximes setmanes.
Ajuts per al pagament de l’IBI a les persones més vulnerables
  dimarts 14 de juliol del 2020 L'Ajuntament ha aprovat les bases per optar a un ajut en el pagament de l'IBI a tres col·lectius especialment vulnerables: les famílies monoparentals i nombroses i les persones amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 65%.
Obert el termini per sol·licitar un ajut al lloguer assequible
  dimarts 14 de juliol del 2020 A partir d'avui dimarts 14 de juliol es pot demanar una subvenció per pagar el lloguer dels pisos de lloguer assequible de la promoció de l'Impsol al passeig del Parlament. La subvenció, en funció dels ingressos de la unitat familiar, pot arribar als 1.800 euros l'any. L'Ajuntament ha reservat una partida econòmica de 40.000 euros per fer front a aquests ajuts. El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 3 d'agost. L'any passat 30 famílies van reunir els requisits per obtenir aquet ajut i l'import de les subvencions va de ser de 38.000 euros. D'aquest manera l'Ajuntament vol ajudar a les persones amb menys recursos a gaudir d'una habitatge digne i a un preu assequible.
Obert el termini per demanar ajudes per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat
  dilluns 13 de juliol del 2020 Des d'aquesta setmana i fins al 10 de setembre es poden demanar els ajuts per contribuir a les despeses ocasionades per l'adquisició de productes i actuacions destinades a permetre la promoció de l'autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial. Són ajuts econòmics que convoca la Generalitat i que van adreçades a persones que tenen reconegut un grau de discapacitat igual o superior la 33% i que compleixen amb les condicions i requisits establerts. D'aquesta manera es pretén contribuir a les despeses derivades de l'adquisició de productes i actuacions destinades a la promoció de l'autonomia personal de les persones amb discapacitat per millorar la seva qualitat de vida i fomentar la integració social. El tràmit per fer la sol·licitud es pot trobar al web https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Ajuts-del-Programa-datencio-social-a-les-persones-amb-discapacitat-PUA
L’Ajuntament ajuda als veïns a gestionar l’ingrés mínim vital
  divendres 03 de juliol del 2020 L'Ajuntament ajuda als veïns que ho necessitin a sol·licitar l'ingrés mínim vital, una prestació que es marca com a finalitat prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles o estan integrades en una unitat de convivència i manquen de recursos econòmics bàsics per a cobrir les seves necessitats bàsiques. L'ajut garanteix un nivell mínim de renda als qui es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica i persegueix garantir una millora real d'oportunitats d'inclusió social i laboral de les persones beneficiàries. Quins són els requisits? La prestació s'adreça a persones d'entre 23 i 65 anys, així com a majors de 18 anys amb menors a càrrec seu i a majors de 65 amb menors o persones incapacitades judicialment a càrrec. Per sol·licitar-la cal haver viscut a Espanya almenys tres anys, l'últim de manera ininterrompuda. En el cas de no treballar, cal estar d'alta com a demandant d'ocupació. Per confirmar que es compleixen les condicions, la renda de les persones sol·licitants es comprovarà mitjançant un test de patrimoni. Puc saber si compleixo les condicions? Si vols saber si compleixes amb les condicions pots realitzar una simulació: https://ingreso-minimo-vital.seg-social-innova.es/simulador Com se sol·licita? Les sol·licituds es poden presentar en la seu electrònica de la Seguretat Social, en les seves oficines quan es reobrin o per correu ordinari. T'ajudem Truca a l'Ajuntament, a qualsevol d'aquests telèfons, i t'informarem, t'assessorarem i t'ajudarem a fer els tràmits. Telèfons: 93 635 64 00/900151976
El Banc d’Aliments dobla el nombre d’usuaris arran la pandèmia pel Coronavirus
  dimarts 16 de juny del 2020 El Banc d'Aliments de Sant Andreu de la Barca ha doblat el seu nombre d'usuaris durant la pandèmia derivada del coronavirus.
Del 4 al 17 de juny es podran demanar les beques menjador
  dilluns 01 de juny del 2020 El pròxim dijous dia 4 de juny s'obrirà el termini per sol·licitar una beca menjador, que es podrà demanar fins al 17 de juny i que s'haurà de fer de manera telemàtica.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca aprova deu mesures concretes per garantir l’ajuda a les persones més vulnerables
  dimarts 26 de maig del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha previst una inversió de més de 1,3 milions d'euros per garantir el benestar dels ciutadans o fer front als problemes derivats de la pandèmia.
L’equip de Govern de Sant Andreu de la Barca s’associa a Médicos Sin Fronteras
  divendres 22 de maig del 2020 L'equip de Govern de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha associat a l'ONG Médicos Sin Fronteras com a senyal d'agraïment pel suport que l'entitat va dispensar al consistori durant els pitjors moments de la pandèmia derivada del coronavirus.
L’Ajuntament reparteix més de 3.500 mascaretes entre els nens i les nenes
  dilluns 04 de maig del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha començat avui dilluns el repartiment de mascaretes entre els nens i les nenes d'entre 3 i 12 anys de la ciutat. El repartiment es fa a domicili i existeixen tres talles de mascaretes, en funció de l'edat de l'infant. L'Ajuntament també ha començat avui el repartiment de 7.500 mascaretes entre les persones usuàries del transport públic arran l'obligatorietat a partir d'avui de portar aquesta protecció entre les persones usuàries d'aquest transport. El repartiment, que es repetirà al llarg de la setmana, es fa a les dues estacions de ferrocarrils de la ciutat i a la parada d'autobús de la plaça de Clara Campoamor, que segons l'empresa explotadora és la que té més afluència de públic. D'altra banda, l'Ajuntament continua el repartiment de material escolar entre els nens de la ciutat que no disposen a casa de les tecnologies necessàries per poder seguir el curs. D'aquesta manera, el consistori lliura al domicili d'un centenar d'estudiants el material imprès que li envia el seu mestre i que, sinó té impressora a casa, no pot treballar. L'Ajuntament també ha facilitat a mig centenar d'infants de la ciutat una connexió a internet perquè puguin seguir el curs amb normalitat.
L’Ajuntament elabora un pla de contingència per preparar la ciutat per després de la COVID-19
  dilluns 04 de maig del 2020 L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca està elaborant un pla de contingència per preparar la ciutat per la situació que tindrem un cop passi el punt més àlgid de la pandèmia derivada pel Coronavirus. Reforçar els serveis socials per atendre les famílies més afectades, donar suport als comerciants i empresaris per reactivar l'economia i promoure les noves tecnologies per facilitar els tràmits on line són els tres eixos d'aquest pla de contingència. Així ho ha avançat l'alcalde, Enric Llorca, durant el ple que va tenir lloc el passat dia 30 d'abril i que va servir perquè el Govern municipal donés compte de les accions dutes a terme des de l'inici de la crisi sanitària per a minimitzar el seu impacte. El ple municipal, que per segona vegada va ser telemàtic, va començar amb un minut de silenci en record de les persones que han perdut la vida com a conseqüència de la pandèmia i com a mostra de suport als afectats. L'alcalde va explicar que per poder donar resposta a les necessitats actuals dels ciutadans es refarà el pressupost municipal “retirant diners de partides que no són necessàries en aquest moment'dquo;. D'aquesta manera, l'alcalde va anunciar la cancel·lació de la Fira de la Primavera i de la Festa Major “així com d'altres activitats que no siguin imprescindibles'dquo;. “Estem retirant els diners per tal de fer un fons de contingència inicial que volem que sigui flexible perquè és evident que no sabem les circumstàncies que ens trobarem perquè això canvia cada poc'dquo;, va explicar Llorca. L'alcalde va apuntar que “amb el pla de contingència volem adaptar-nos a la nova realitat. L'objectiu és atendre als més vulnerables, lluitar contra l'atur i reactivar el petit comerç i les empreses de la ciutat'dquo;.