NOTÍCIES

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca disposarà de nous productes al banc d’ajuts tècnics per a persones en situació de dependència o discapacitat

dilluns 21 de agost del 2023, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca disposarà de nous productes al banc d’ajuts tècnics per a persones en situació de dependència o discapacitat

L'Àrea de Promoció de l'Accessibilitat i Supressió de Barreres del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha concedit a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca una quinzena de productes de suport destinats a persones en situació de dependència i/o discapacitat. Aquest material està conformat per cinc matalassos de viscoelàstic; cinc llits articulats elèctrics amb carro elevador i baranes; tres cadires de dutxa amb rodetes; una grua de bipedestació i una llitera de dutxa hidràulica.

El banc d'ajuts tècnics de l'Ajuntament és un servei gratuït que posa a disposició de persones en situació de dependència o discapacitat recursos materials per a què puguin viure amb la màxima autonomia i qualitat possible, dins o fora de casa. També són un suport per a professionals de l'atenció a domicili i persones cuidadores.

 

Les persones interessades han de sol·licitar-ho a través d’instància genèrica, i posteriorment, es farà una valoració de l’autonomia personal per determinar la necessitat i adequació de cada sol·licitud.

 

Aquest lot de productes s’incorporarà al banc d’ajuts tècnics ja existent, que compta també amb cadires de rodes, caminadors, crosses, cadires rotatòries pel bany i una scooter. Un total de 128 persones ja s’han beneficiat d’aquest servei en els darrers anys.

 

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca també accepta donacions de material de la ciutadania. Per fer una donació, cal trucar al Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament o enviar un correu electrònic a l’adreça ssocials@sabarca.cat.