NOTÍCIES

Més de 30 vehicles utilitzen el sistema “Petó i Adéu” durant el primer matí de funcionament

dilluns 18 de setembre del 2023, Sant Andreu de la Barca
Més de 30 vehicles utilitzen el sistema “Petó i Adéu” durant el primer matí de funcionament

Avui dilluns, 18 de setembre, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha engegat la prova pilot del “Petó i Adeu”. Entre les 8.45 h i les 9.15 h del matí al voltant d’una trentena de vehicles han fet ús d’aquest espai d’estacionament, coincidint amb l’entrada a les aules de l’escola Àngel Guimerà i de l’Institut Sant Andreu. El servei ha funcionat sense cap incidència i la circulació s’ha mantingut fluïda. A més, durant tota la franja hi ha hagut dos agents de la policia local informant sobre el projecte i vetllant per una correcta aplicació d’aquest nou sistema. 

 

El “Petó i Adeu” és un sistema d’estacionament als entorns escolars que té l’objectiu d’agilitzar l’entrada i sortida dels infants dels centres educatius, i alhora, fer-ho en condicions de seguretat i sense que la fluïdesa del trànsit es vegi interferida.

 

El projecte ha començat aquest dilluns de forma provisional als entorns de l’escola Àngel Guimerà i l’Institut Sant Andreu, un punt on conflueixen les entrades i sortides dels centres educatius, l’accés al Complex Esportiu L’11 i la circulació i pas habitual dels veïns de la zona.

 

Segons l’alcalde, Marc Giribet, “l’objectiu d’aquest projecte és fer més segures les entrades i sortides dels centres educatius i millorar la mobilitat del municipi. L’èxit del Petó i Adeu depèn dels santandreuencs i les santandreuenques”. El mateix Giribet ha avançat que “durant 3 setmanes la Policia Local seguirà avisant a aquelles persones que no utilitzin de manera correcta el Petó i Adeu. Un cop hagi passat aquest temps, haurem de passar a aplicar altres mesures”.  

 

Un cop es faci la valoració del sistema “Petó i Adeu” s’estudiarà la seva incorporació a altres centres educatius de Sant Andreu de la Barca. De fet, “alguns d’ells ja han demanat que la posem en marxa al voltant del seu centre”, ha remarcat l’alcalde Giribet.

 

 

Com funciona el ‘Petó i Adeu’?

  • A l’estacionament del “Petó i adeu” com a màxim s'hi podrà estar 2 minuts, i es recomana que la persona conductora no baixi del vehicle sempre que sigui possible.

 

  • L’horari habilitat pel “Petó i adeu” serà matí (entrada): 8:45h a 9:15h i tarda (sortida): de 16:20 a 16:45h.

 

  • Quan l’escola o institut activi la reserva de bus escolar, el sistema de rotació “Petó i adeu” quedarà sense efecte per aquell dia.