NOTÍCIES

Més de 1.000 persones participen a la primera Enquesta de Valoració Ciutadana i puntuen la Festa Major amb un 7,5

dimarts 03 de octubre del 2023, Sant Andreu de la Barca
Més de 1.000 persones participen a la primera Enquesta de Valoració Ciutadana i puntuen la Festa Major amb un 7,5

Més de 1.000 persones han participat a l’Enquesta de Valoració Ciutadana que, per primera vegada, ha posat en marxa el govern de Sant Andreu de la Barca. En concret, 1.019 santandreuencs i santandreuenques han valorat diferents aspectes d’una enquesta que ha preguntat pels serveis, les activitats i les percepcions de la ciutadania respecte la Festa Major i que l’ha puntuada amb un 7,5. A més, gairebé 6 de cada 10 santandreuencs han valorat la Festa Major amb una nota de 8 o superior.

 

La nota final de la Festa Major ens diu que podem estar satisfetes de la feina que s’ha fet i que ens permet tenir camí per treballar i millorar”, ha destacat Javier Romero, regidor de Participació Ciutadana i Joventut i coordinador de l’Enquesta de Valoració Ciutadana, qui ha presentat els resultats aquest matí en una roda de premsa acompanyat del regidor de Cultura, Andreu Mitjans, i de la regidora adjunta de Cultura Anna Serra.

 

Pel Govern Municipal és fonamental la participació de les veïnes i els veïns, aquest és el motiu que, per primera vegada, es pregunti a la ciutadania per la Festa Major i quins aspectes han agradat més i quins han agradat menys. Seguirem creant més i nous espais de participació com ja hem fet amb l’Audiència Pública Ciutadana prèvia al Ple Municipal, les Regidories de Barri o la Comissió d’Estudi i ja avanço que posarem en marxa l’enquesta per valorar altres esdeveniments importants pel municipi com, per exemple, la Festa de Sant Andreu”.

 

Respecte els resultats, la ciutadania ha valorat amb una nota global de 7,5 la Festa Major i on els tres grups que més han participat són la població d’entre 36 i 50 anys amb 415 valoracions, entre 21 i 35 anys (287 valoracions) i entre 51 i 65 anys (175 valoracions). A més, la població ha tingut un espai obert de valoracions on ha pogut expressar la seva opinió sobre la millora d’activitats o serveis de la Festa Major i que s’han agrupat en una vintena de categories com “Activitats”, “Festa i Música” o “Paradetes”.

 

Valoració dels serveis i percepcions de la Festa Major

Els tres serveis i percepcions que la ciutadania ha pogut valorar són la neteja, que ha tret una nota de 7,7 i amb més d’un 65% de les respostes que li donen un 8 o una nota superior. La sensació de seguretat, que rep una nota de 7,6 amb quasi un 60% de les respostes donant-los una nota de 8 o superior i la convivència que també és puntuat amb un 7,6 i amb més del 62% de les respostes puntuant-la amb un 8, 9 o 10.

 

En aquest punt el regidor Javier Romero ha remarcat que “entre les respostes obertes de les veïnes i veïns de Sant Andreu hi ha una menció clara a la manca de lavabos a la zona de la fira, és una millora que és evident que haurem de treballar de cara a la Festa Major del 2024”.

 

Els actes més ben valorats de Festa Major

L’Enquesta de Valoració Ciutadana de la Festa Major valora els diferents actes i activitats que es van fer entre l’1 i el 4 de setembre, de manera que podem conèixer quins són els actes que tenen una millor acceptació. En primer lloc hi ha el castell de focs artificials que rep una nota de 8,6 i més del 80% de les valoracions li donen un 8 o una nota superior. La segona activitat amb més bona acollida és el concert de Los 80 Principales, amb un 8,3 de nota final i més del 75% de les notes el puntuen amb un 8 o més i la Gimcana Nocturna amb un 8,0 i més del 71% de les respostes amb una nota de 8 o superior.

 

Les santandreuenques i els santandreuencs han rebut molt bé la descentralització del doble concert simultani, una prova pilot que ha funcionat molt bé i que veient les peticions de seguir descentralitzant la Festa Major, el Govern Municipal treballarà per seguir avançant en el que demana la ciutadania de Sant Andreu de cara a la Festa Major del 2024”, ha destacat Andreu Mitjans, regidor de Cultura.

 

Menció a banda es mereix la Festa Major Petita, amb una gran acollida per part de la ciutadania ja que tant el Pregonet, com les activitats matinals i de tarda han rebut una nota global de 7,9 a cada un dels 3 apartats.

 

Difusió del programa, Punt Lila i esports

L’Enquesta de Valoració Ciutadana també ha preguntat sobre el cartell, que ha agradat majoritàriament amb un 84,6% de suports. Un dels elements a millorar, tal i com ha mencionat el regidor Javier Romero és “el repartiment del programa a les cases de la gent. Ens han arribat diferents missatges de persones que no havien rebut el programa i això ens ha permès fer un mapa dels carrers on hi ha hagut més problemes de recepció. Amb aquestes dades, l’any vinent tindrem una eina molt important per millorar aquest aspecte”.

 

Pel que fa al Punt Lila també ha tingut molt bona acollida, més del 91% dels suports, que per primera vegada s’hagi instal·lat durant els 4 dies de Festa Major, ja que fins ara només es posava el divendres, dissabte i diumenge de Festa Major. La novetat enguany és que també hi ha hagut Punt Lila el dilluns. Gairebé el 92% de les puntuacions també han considerat que el Punt Lila estava ubicat en un bon espai, i gairebé el 87% han valorat que hi havia bona informació a disposició de la ciutadania.

 

Per tancar l’apartat de les votacions, els esdeveniments esportius també han tingut el seu espai a l’Enquesta de Valoració Ciutadana. La nota final que han rebut ha estat d’un 7,4 i gairebé el 53% de les votacions els han donat una nota de 8 o superior.

 

La roda de premsa l’ha tancada la regidora adjunta de Cultura, Anna Serra, qui ha recordat la importància que “per primera vegada, la gent pot votar i valorar un ampli ventall d’opcions de la Festa Major. La participació ciutadana és fonamental pel Govern Municipal”.