NOTÍCIES

La delegada del Govern destaca la cogovernança entre l’Estat, les comunitats i els ajuntaments per fer front a la crisi

Maria Eugènia Gay ha visitat avui divendres Sant Andreu de la Barca
divendres 03 de febrer del 2023, Sant Andreu de la Barca
La delegada del Govern destaca la cogovernança entre l’Estat, les comunitats i els ajuntaments per fer front a la crisi

La delegada del Govern d’Espanya a Catalunya, Maria Eurgènia Gay, ha destacat la importància de la cogovernança entre l’Estat, les comunitats autònomes i els ajuntaments per donar resposta a les necessitats de la ciutadania en un moment “geopolític complicat”.

 

Maria Eugènia Gay ha visitat avui Sant Andreu de la Barca acompanyada per l’alcaldessa de la ciutat, Ana Alba, que li ha traslladat les necessitats de la localitat en matèries que li són competents.

 

La delegada del Govern ha apuntat que “estem en un moment geopolític molt complex en el qual es fa més necessari que mai recuperar l’essència de l’Estat de Dret i de l’Estat del Benestar i això s’opera amb la cogovernança entre l’Estat, les comunitats autònomes i els ajuntaments”.

 

En aquest sentit, Gay ha destacat el “paper fonamental dels ajuntaments per escoltar les necessitats de la societat i saber de primera mà com estan patint les conseqüències de la crisi econòmica i poder traslladar-les al govern”.

 

De la seva banda, l’alcaldessa ha subratllat la importància d’accions que du a terme el govern central en aspectes de transició ecològica i que arriben als municipis amb els fons Next Generation.

 

A Sant Andreu de la Barca, aquesta iniciativa es tradueix en una inversió de 810.000 euros per a la connexió de dues zones de la ciutat amb la construcció d’una passarel·la que salvarà les vies dels ferrocarrils i que es convertirà en un corredor verd.

 

L’alcaldessa també ha exposat a la delegada els problemes i deficiències de l’oficina de Correus a la ciutat o la situació en la que es troben els jutjats de Martorell, centre de referència per a la ciutadania de Sant Andreu de la Barca.