NOTÍCIES

Alerta per onada de calor

Es recomana extremar les precaucions davant la previsió d’altes temperatures a partir de dimecres
dimecres 11 de agost del 2021, Sant Andreu de la Barca
Alerta per onada de calor

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha activat l’alerta del pla PROCICAT per onada de calor que comença avui dimecres i s’allargarà fins diumenge.

 

Davant d’aquest episodi d’altes temperatures, Protecció Civil demana extremar les precaucions i seguir una sèrie de recomanacions, com no sortir al carrer en les hores de màxima exposició o hidratar-se molt sovint, evitant beure alcohol i fer àpats copiosos.

 

A l’hora de sortir al carrer, es recomana portar gorra o barret, caminar per l’ombra i evitar fer activitats amb algun grau intensitat. A casa, s’aconsella refrescar l’ambient constantment. En cas de no disposar de climatització, es recomana tancar les persianes durant les hores de sol.

 

Cal posar especial cura en els col·lectius que més pateixen els efectes de les temperatures extremes: les persones grans i/o amb malalties cròniques i els infants.

 

Pel que fa als animals, s’aconsella posar al seu abast aigua durant tot el dia així com posar a la seva disposició espais a l’ombra. També és convenient no passejar-los en les hores de més calor.