NOTÍCIES

Entra en servei la connexió entre l’AP7 i l’A2, una infraestructura clau per al desenvolupament de la ciutat

Després de 17 anys de començar les obres
dimecres 01 de setembre del 2021, Sant Andreu de la Barca
Entra en servei la connexió entre l’AP7 i l’A2, una infraestructura clau per al desenvolupament de la ciutat

Des d’aquest matí de dimecres funciona l’enllaç de l’autovia del Baix Llobregat (A-2) i l’AP7, una infraestructura que ha comptat amb un pressupost de 88,4 milions d’euros.

 

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha estat l’encarregada d’inaugurar l’enllaç en un acte on també ha estat present l’alcaldessa de la ciutat, Ana Alba.

 

L’entrada en servei d’aquest vial suposa un estalvi de més de dotze quilòmetres per als vehicles que circulen entre Lleida i Girona per la A-2 i que circumval·len Barcelona. Són 2.4 quilòmetres que connecten dues de les principals vies catalanes.

 

El viaducte permet evitar un rodeig de dotze quilòmetres per carreteres comarcals, per les quals es calcula que circulen cada dia uns 200.000 vehicles. Es calcula que la connexió serà utilitzada per 40.000 d’ells diàriament.

 

Millores a l’autovia

 

Les obres també han suposat sumar un quart carril a ambdues direccions en un tram d’1,6 quilòmetres de l’A-2.

 

La part més complexa del projecte ha estat el doble viaducte de més de 800 metres que creua l’A-2, el riu Llobregat, la B-225, la riera de Rubí i les línies de tren de mercaderies, Rodalies i Alta Velocitat d’Adif.

 

El projecte també ha suposat la millora de la carretera de Rubí, la C-1413, que té un semi enllaç amb la secció d’autovia de 840 metres de longitud que passa en paral·lel a la riera de Rubí i que creua sota les estructures existents de l’enllaç de tres trams de l’AP-7 i que representen la tercera part dels treballs.

 

L’últim tram d’obres ha servit per connectar la variant amb ambdues calçades de l’AP-7, que ha passat a tenir cinc carrils per sentit de la marxa.

 

Una infraestructura fonamental

 

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha qualificat de “fonamental” per a l’economia de la zona la posada en marxa de la infraestructura i ha recordat que “millorarà la connexió de la ciutat i facilitarà la comunicació amb altres infraestructures i vies ràpides”.

 

Ana Alba ha recordat la ubicació estratègica de Sant Andreu de la Barca, que guanyarà pes amb aquesta infraestructura, ja que millorarà la mobilitat i la connexió de la ciutat amb la frontera francesa i amb l’aeroport d’El Prat, entre altres punts d’interès.