NOTÍCIES

Gairebé 4.000 nens i nenes de la ciutat podran sortir a partir de demà diumenge al carrer

Es farà de manera controlada, garantint la seguretat i per un temps limitat
dissabte 25 de abril del 2020, Sant Andreu de la Barca
Gairebé 4.000 nens i nenes de la ciutat podran sortir a partir de demà diumenge al carrer

A partir de demà diumenge, gairebé 4.000 nens i nenes menors de 14 anys podran sortir al carrer a Sant Andreu de la Barca.

 

Així es desprèn del text que ha publicat avui dissabte el govern espanyol al BOE i que és el primer pas per un desconfinament progressiu.

 

El text estableix que els menors de 14 anys podran donar passejos controlats, acompanyats d’un adult durant una hora al dia entre les 9 hores del matí i les 21 hores.

L’horari és ampli per evitar aglomeracions.

 

La passejada es pot fer a una distància d’un quilòmetre al voltant del seu domicili i sense accedir a espais recreatius, com ara parcs o instal·lacions esportives.

 

Cada adult pot portar a passejar al mateix temps un màxim de tres nens i durant el passeig caldrà que mantinguin la distància interpersonal amb d’altres persones i que compleixin les mesures d’higiene i prevenció recomanades.

 

Beneficis

 

Una sortida controlada de la població infantil pot reportar beneficis associats a un estil de vida més saludable, prevenir alguns problemes associats al manteniment prolongat de l'estat d'alarma, com pot ser la millora de la qualitat del somni o la síntesi de vitamina D, així com una millora en el benestar social o familiar.

 

En aquest sentit, el Comitè dels Drets del Nen de les Nacions Unides ha fet recentment una crida general als estats alertant sobre els efectes físics, psicològics i emocionals en la infància a conseqüència de l'epidèmia ocasionada pel COVID-19, de les mesures adoptades i les seves conseqüències.

 

Aquest comitè considera que, en la situació d'estat d'alarma, s'hauria de permetre als nens i nenes poder gaudir diàriament d'activitats fora de casa de manera supervisada i mantenint les garanties d'higiene i distanciament social.

 

Si voleu informació més detallada podeu consultar el BOE al document adjunt.