L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca organitza un cicle de xerrades sobre el Coronavirus amb les que es volen donar resposta a qüestions com ara què diferència aquest virus d’altres fins al punt d’esdevenir una pandèmia, quines proves diagnòstiques es poden fer o quin és el paper dels ajuntaments en la lluita contra el virus.
Les xerrades, que compten amb el suport de la Diputació de Barcelona, les condueix l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, metge de primària en actiu, i diputat de Salut Pública.
L’alcalde ha destacat que “l’objectiu és explicar de manera senzilla les característiques d’aquest virus, què ha diferenciat aquesta malaltia d’altres que hem patit fins al punt de convertir-la en pandèmia i com es preveu el desenvolupament de la situació durant els pròxims mesos”.
Segons Llorca, “cal reflexionar sobre els errors que ha comès la societat en general i què hem de fer per millorar davant d’una possible segona onada”.
Les xerrades es fan per vídeo conferència, que posteriorment es podran seguir al canal de youtube de l’Ajuntament, a les xarxes socials de l’Ajuntament i a la web municipal.
Participants de les jornades.
Andreu Segura. Metge de salut publica jubilat. Actualment és vocal dels consells assessors de salut pública, de bioètica i de la estratègia nacional d'atenció primària i comunitària del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Joaquim Llena. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha realitzat el Programa de Doctorat "Etiopatogènia de les malalties osteoarticulars". Va ser conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat des del 2006 fins al 2010.
Ildefonso Hernández. Catedràtic de Salut Pública i director del departament de Salut Pública, Història de la Ciència i Ginecologia de la Universitat Miguel Hernández. Va ser director general de Salut Pública del Ministerio de Sanidad y Política Social (2008-2011), a on va dirigir la preparació de la Llei General de Salut Pública i la Llei de prevenció del tabaquisme passiu.
Antoni Trilla. Cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiològica de l’Hospital Clínic, professor investigador del ISGlobal, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UB i membre de la junta de govern del Col•legi de Metges de Barcelona (COMB). Actualment és degà de la facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB).
David Noguera. President de Médicos sin Fronteras. És llicenciat en Medicina i Cirurgia i especialista en Medicina Tropical i Salut Internacional. A Médicos sin Fronteras ha treballat a més de 20 països i compta amb una dilatada experiència en emergències, països en guerra, desplaçaments de població, crisis nutricionals i epidèmies.