NOTÍCIES

Llibres amagats per Sant Andreu, una de les principals novetats de Sant Jordi

dimarts 09 de abril del 2024, Sant Andreu de la Barca
Llibres amagats per Sant Andreu, una de les principals novetats de Sant Jordi

Llibres amagats a diferents punts de Sant Andreu de la Barca. Aquesta és la principal novetat per aquest Sant Jordi 2024. Cada dia, entre el 17 i el 21 d’abril, s’amagaran dos llibres a llocs de la ciutat i a través de les xarxes socials oficials de l’Ajuntament es donaran pistes per trobar-los. La primera persona que el trobi, se’l queda.  

 

“Troba el teu llibre de Sant Jordi és una novetat per incorporar un joc obert a tota la ciutadania durant el Sant Jordi, per això tots els barris de Sant Andreu tindran, un llibre per trobar”, ha explicat el regidor de Cultura, Andreu Mitjans. Aquesta acció es fa en col·laboració amb el portal digital d’informació literària L’illa dels llibres, dirigit per Jordi Milian, qui cedirà els 10 llibres que s’amagaran per Sant Andreu.

 

Els actes de Sant Jordi s’iniciaran el dia 17 amb Troba el teu llibre de Sant Jordi i la presentació, a les 19.00 al Teatre Núria Espert, del llibre L’últim somriure, de l’escriptora Neus Cester Millan, un llibre on aquesta mestre d’educació infantil destaca la importància de parlar als infants de la mort i el dol amb naturalitat.

 

El dijous 18, la Biblioteca Aigüestoses, farà una hora del conte amb Les aventures del cavaller Filibert per vèncer el drac i acabar amb l’avorriment amb la Sara Ginovart. És una activitat que es farà a les 18.00 i està pensada per infants d’1 a 3 anys. S’han de recollir les invitacions a partir del dia 15 d’abril.

 

L’Agrupació Cultural Aigüestoses ofereix un assaig obert de l’Andreu i la Quimeta el divendres 19 d’abril a les 18.00 a la plaça Federico García Lorca. Qualsevol persona podrà veure i provar com es porten els gegants de Sant Andreu.

 

El dissabte 20 d’abril hi haurà 3 activitats. La primera serà de 10.00 a 13.00 amb la Festa de Cloenda del 15è aniversari de l’Escola Municipal de Música i Dansa, una festa al Parc Central amb activitats i tallers per a tothom relacionats amb la música i la dansa. A les 19.00 començarà la batucada pels carrers amb els grups de percussió de la Colla de Diables de Sant Andreu de la Barca i dels Diables de Pineda de Mar. Una hora més tard, a les 20.00, les dues colles canviaran els timbals per les forques per donar inici al Correfoc de Sant Jordi.

 

El diumenge 21 d’abril, a partir de les 10.00, hi haurà l’acte central amb les parades de les entitats culturals i socials a la plaça Font de la Roda i una sèrie d’activitats paral·leles com la 25a Trobada de Puntaires, una xocolatada per a tothom, tallers infantils i el Ball de les Gegantones Ètnia i Bruixilda. Finalment, pocs minuts abans de les 12.00 començarà la Ballada de Sardanes de Sant Jordi amb la Cobla Ciutat de Terrassa.

 

Els últims tres actes de Sant Jordi es faran el 23, 24 i 25 d’abril.

 

El dia 23, a les 15.30, hi ha un taller per a persones majors de 65 anys per aprendre a jugar a l’Scrabble. L’activitat es farà a la Biblioteca Aigüestoses.

 

El 24 s’ha programa un cineclub a El Casino amb la pel·lícula Dispararon al pianista. L’aforament és limitat i s’ha de pagar una entrada de 5€.

 

Per tancar els actes de Sant Jordi, el dijous 25 al matí, l’alumnat de primària i secundària ompliran el Teatre Núria Espert per assistir a l’entrega dels Premis Sant Jordi i es coneixeran les guanyadores i guanyadors de les diferents categories poesia, narrativa i rodolins. La regidora d’Educació, Anna Serra, ha remarcat que “els premis són una sorpresa, però estic convençuda que agradaran”.