NOTÍCIES

19.871 persones estan cridades a les urnes el pròxim diumenge

La pàgina web de l’Ajuntament oferirà la informació actualitzada al llarg de tot el dia
dilluns 22 de maig del 2023, Sant Andreu de la Barca
19.871 persones estan cridades a les urnes el pròxim diumenge

A Sant Andreu de la Barca el pròxim diumenge estan cridades a les urnes 19.871 persones, que triaran a l’alcalde o alcaldessa que encapçalarà el govern municipal els pròxims quatre anys.

 

En aquest cas, tenen dret a vot totes les persones majors de 18 anys, que estiguin inscrites al cens electoral, que siguin residents a Espanya i tinguin ja sigui nacionalitat espanyola o de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea o d’algun dels països amb conveni de reciprocitat de vot amb Espanya.

 

Els ciutadans i les ciutadanes que tenen dret a vot reben a casa seva la targeta censal, que remet l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Allà consten les dades de on han de votar. A Sant Andreu de la Barca hi ha 14 seccions i 33 meses. A cada col·legi podem trobar les paperetes dels partits que es presenten, que es col·loquen seguint l’odre de publicació de la candidatura al BOE.

 

Les persones representants de l’administració transmeten les dades provisionals de l’escrutini als Centres de Recollida d’Informació. A les 8.30 hores, comuniquen la constitució correcta de les meses electorals o les possibles incidències que s’hagin produït, i a les 14 h i a les 18 h comuniquen les dades de participació. Quan tanquen els col·legis electorals, presencien l’escrutini i comuniquen els resultats de la votació a l’administració. Els presidents i presidentes de mesa lliuren la documentació al jutjat de pau, que és qui s’encarrega de dur-lo a la Junta Electoral.

 

La pàgina web de l’Ajuntament oferirà la informació actualitzada al llarg de tot el dia.

 

Amb la finalitat de garantir el dret al vot de tota la ciutadania de Sant Andreu de la Barca, l’Ajuntament ofereix un servei de transport adaptat gratuït per a les persones amb mobilitat reduïda.

 

Per poder fer-lo servir, cal demanar-ho al número de telèfon 936356400.