NOTÍCIES

Reconeixement a la transparència i qualitat de la comunicació pública de l’Ajuntament

Amb el segell Infoparticipa, que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona
dimarts 21 de març del 2023, Sant Andreu de la Barca
Reconeixement a la transparència i qualitat de la comunicació pública de l’Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha obtingut, un any més, el segell de transparència Infoparticipa, que reconeix les bones pràctiques que duen a terme les administracions públiques en matèria de transparència a les seves pàgines web.

 

Aquest reconeixement avalua l'índex de compliment de transparència dels webs corporatius a partir d'aplicar una sèrie d'indicadors adaptats a la llei i al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública. Per fer-ho, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) avalua la informació pública dels ens locals des de la perspectiva que aquesta permeti a la ciutadania conèixer quin són els seus representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació tenen al seu abast.

 

L’Ajuntament ha renovat aquest segell amb un 98% dels indicadors positius, el que significa un increment de 8 punts respecte a l’any anterior.

 

L’alcaldessa Ana Alba ha assegurat que “la renovació d'aquest reconeixement en matèria de transparència fa evident la intensa feina que des de l'Ajuntament es fa per dur a terme bones pràctiques en matèria de bon govern”.

 

El segell Infoparticipa és una marca de qualitat que pretén donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, a la vegada que també es tracta d'un incentiu pels responsables polítics i tècnics a la hora de treballar en la transparència a les pàgines webs municipals.