NOTÍCIES

Campanya per prevenir incendis forestals als boscos de Sant Andreu de la Barca

Del 15 de juny al 15 de setembre
dimarts 16 de juny del 2020, Sant Andreu de la Barca
Campanya per prevenir incendis forestals als boscos de Sant Andreu de la Barca

Aquesta setmana s’ha posat en funcionament el dispositiu d’informació i vigilància, , que preveu un conjunt d'accions informatives, dissuasives i d'anticipació, adreçades a evitar l’inici dels incendis forestals.

 

La iniciativa, que du a terme la Diputació amb la col·laboració de l’Ajuntament, es marca com a objectiu la dissuasió i la informació a la població per evitar incendis, establir les eines i estratègies necessàries per a l'anticipació a l'inici i propagació d'un incendi forestal i detectar els incendis forestals el més ràpidament possible.

 

Els vigilants fan rutes de vigilància diàries, que poden ser d’un sol municipi o que passin per diversos termes municipals, amb l’objectiu de cobrir el territori i anar informant les persones usuàries del medi natural sobre els riscos i prohibicions en relació als incendis forestals.

 

Els encarregats de la vigilància patrullen amb un vehicle tot terreny en horari de matí i tarda, sense interrupció.

 

Les tasques que fan els vigilants són d’informació i de vigilància en el sentit de comunicar qualsevol visualització llunyana o propera de columnes de fum o incendis.

 

En cas de detectar qualsevol inici d’incendi informen al seu centre de control, que fa l’avís al 112.