NOTÍCIES

El dipòsit d’aigua de Can Salvi garanteix el subministrament a la població

Ha comptat amb un pressupost de 3,3 milions d’euros
dijous 07 de juliol del 2022, Sant Andreu de la Barca
El dipòsit d’aigua de Can Salvi garanteix el subministrament a la població

L’alcaldessa Ana Alba, la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, i el gerent de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat, José Miguel, han visitat aquest matí de dijous el dipòsit d’aigua de Can Salvi.

 

Aquesta infraestructura ha comptat amb un pressupost de 3,3 milions d’euros i va entrar en funcionament ara fa un mes.

 

El dipòsit permet una major reserva d'aigua i un reforç de la garantia de subministrament del municipi. Fins ara, el temps de disponibilitat de les reserves era molt ajustat en cas d'haver de deixar fora de servei l'artèria entre la potabilitzadora del Llobregat-Fontsanta.

 

Les obres s'han completat amb una instal·lació de cloració així com amb les connexions amb els dos dipòsits ja existents a la població i amb la xarxa de distribució municipal.

 

El subministrament d'aigua al nou dipòsit es fa des de la canonada que uneix la potabilitzadora del Llobregat i l'Estació Distribuïdora de Fontsanta, a Sant Joan Despí. La instal·lació d'una canonada d'acer de 50 centímetres de diàmetre i 800 metres de longitud permet la connexió del dipòsit amb aquesta artèria, de 2,4 metres de diàmetre, que transporta l'aigua produïda a la potabilitzadora del Llobregat, a Abrera.

 

L’alcaldessa ha destacat la importància de la infraestructura “tant tècnica com pressupostària” i ha considerat que “hem de respondre no malbaratant l’aigua i fent un esforç impulsant la seva regeneració”.

 

De la seva banda, la secretària d’Acció Climàtica ha recordat que “la posada en marxa d’aquest dipòsit és un pla B per si fallen els dipòsits actuals i ens dona un marge de 24 hores garantint l’aigua de boca en cas d’avaria”.