NOTÍCIES

L’Ajuntament augmenta el seu nivell de transparència

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB reconeix l’esforç
dijous 12 de març del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament augmenta el seu nivell de transparència

El portal web de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha estat reconegut per la seva transparència pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Uiniversitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

La web municipal, que ha estat recentment renovada i està en període de proves, ha aconseguit una valoració del 75%.

 

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.

 

Es tracta d'una marca de qualitat que doni garanties de confiança i credibilitat als ciutadans i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

 

Els criteris giren entorn a indicadors com ara que la informació sigui objectiva, que es difongui informació de manera constant, que sigui accessible i comprensible i que la consulta es pugui fer de manera àgil i ràpida.

 

Aquesta avaluació valora que informació de l’Ajuntament, com els pressupostos, la relació de llocs de treball, les subvencions o els convenis estiguin en la pàgina web o en el Portal de Transparència per a què tota la ciutadania hi pugui accedir i consultar-la.

 

El regidor de Transparència, Fernando Yécora, ha comentat que “l’objectiu és que tota la ciutadania pugui accedir a la informació d’una manera fàcil i comprensible” i que “encara queda camí per recórrer però anem en la direcció correcta i continuarem treballant per continuar augmentant el nivell de transparència del nostre ajuntament”.

http://www.mapainfoparticipa.com/