NOTÍCIES

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca comença a fabricar màscares de protecció per al personal sanitari

Al laboratori municipal de noves tecnologies
dissabte 28 de març del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca comença a fabricar màscares de protecció per al personal sanitari

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha començat a fabricar màscares i viseres de protecció per al personal sanitari dels ambulatoris i de les residències de la ciutat.

 

La fabricació d’aquestes mascaretes es fa al laboratori de noves tecnologies de la ciutat, que compta amb impressores 3D.

 

A les viseres se’ls hi pot afegir unes pantalles plàstiques d’acetat i que, en conjunt, serveixen per posar una superfície aïllant entre el sanitari i el pacient.

 

Es un dispositiu semblant a les viseres de protecció dels soldadors.

 

Al laboratori de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca hi ha dues impressores 3D que triguen entre dues hores i mitja i sis hores i mitja en fer cada peça.

 

La iniciativa s’ha obert a persones de la ciutat que disposin de la tecnologia necessària per poder fabricar aquest material. Són els anomenats Coronavirus makers, una comunitat virtual creada espontàniament a través de les xarxes socials, que fan materials a través de la tecnologia 3D.

 

A Espanya ja són més de 15.000 integrants.

 

Cada voluntari que vulgui participar de forma altruista i voluntària es pot posar en contacte amb l’Ajuntament mitjançant l’adreça participa@sabarca.cat.

 

L’Ajuntament s’encarrega del lliurament del material i de la recollida a casa dels makers de les viseres.

 

Posteriorment es repartiran als centres sanitaris.

 

La iniciativa s’afegeix a la de mig centenar d’homes i dones de la ciutat que cusen a casa seva mascaretes i protectors pel cap del personal sanitari de la ciutat.

 

En només quatre dies aquestes persones han cosit més de 4.000 mascaretes i mig centenar de barrets.