NOTÍCIES

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca destina 460.000 euros per reactivar l’economia local

Amb la finalitat de contribuir al manteniment dels llocs de feina
dimarts 28 de juliol del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca destina 460.000 euros per reactivar l’economia local

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa tres línies d’ajuts que amb un pressupost de 460.000 euros pretenen donar suport a les empreses i petits comerços de la ciutat.

 

Els ajuts estan en el marc del programa de reactivació econòmica impulsat des de l’Ajuntament per pal·liar els efectes negatius derivats de la crisi del coronavirus, que preveu una inversió total de més de tres milions d’euros.

 

Un dels ajuts que es pot demanar des d’avui té com a objectiu contribuir a mantenir l'ocupació dels treballadors contractats en microempreses i per part de treballadors autònoms.

 

El beneficiari rebrà entre 1.425 i 4.275 euros per mantenir el 100% de la plantilla que tenia en el moment en que es va declarar l'estat d’alarma, com a mínim, durant els 6 mesos següents a la finalització d’aquest.

 

Aquest cost equival el 50% del salari mínim professional per mes. Es pot justificar màxim de 3 treballadors en un màxim de 3 mesos.

 

D’altra banda, l’Ajuntament es farà càrrec de la meitat del salari de les persones en situació d’atur que siguin contractades abans de l’1 de desembre.

 

En aquest cas, l’ajut per empresa és de 4.800 euros.

 

El pla de xoc també preveu un ajut directe de 500 euros amb els que es pretén ajudar als treballadors autònoms a sufragar una part de les despeses que han tingut durant el temps que han hagut de cessar l’activitat, com ara el lloguer dels negocis, les quotes a la Seguretat Social o els rebuts dels serveis.

 

Finalment, l’Ajuntament ajudarà als comerciants a adequar els seus negocis per poder adaptar-los a les noves necessitats i adoptar les mesures de seguretat actuals.

 

El beneficiari rebrà un ajut màxim de 600 euros.

 

Tràmits: 

Subvencio de la taxa per a la prestació del servei de gestió de residus municipals COVID-19
Subvenció destinades a treballadors/es autonoms i microempreses per paliar efectes de la COVID-19
Subvenció ajut a empreses per la contractació de pesones en situació d'atur