NOTÍCIES

L’Ajuntament elabora un pla de contingència per preparar la ciutat per després de la COVID-19

El consistori dona compte al ple de les actuacions que s’han dut a terme fins ara
dilluns 04 de maig del 2020, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament elabora un pla de contingència per preparar la ciutat per després de la COVID-19

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca està elaborant un pla de contingència per preparar la ciutat per la situació que tindrem un cop passi el punt més àlgid de la pandèmia derivada pel Coronavirus.

Reforçar els serveis socials per atendre les famílies més afectades, donar suport als comerciants i empresaris per reactivar l’economia i promoure les noves tecnologies per facilitar els tràmits on line són els tres eixos d’aquest pla de contingència.

Així ho ha avançat l’alcalde, Enric Llorca, durant el ple que va tenir lloc el passat dia 30 d’abril i que va servir perquè el Govern municipal donés compte de les accions dutes a terme des de l’inici de la crisi sanitària per a minimitzar el seu impacte.

El ple municipal, que per segona vegada va ser telemàtic, va començar amb un minut de silenci en record de les persones que han perdut la vida com a conseqüència de la pandèmia i com a mostra de suport als afectats.

L’alcalde va explicar que per poder donar resposta a les necessitats actuals dels ciutadans es refarà el pressupost municipal “retirant diners de partides que no són necessàries en aquest moment”.

D’aquesta manera, l’alcalde va anunciar la cancel·lació de la Fira de la Primavera i de la Festa Major “així com d’altres activitats que no siguin imprescindibles”.

“Estem retirant els diners per tal de fer un fons de contingència inicial que volem que sigui flexible perquè és evident que no sabem les circumstàncies que ens trobarem perquè això canvia cada poc”, va explicar Llorca.

L’alcalde va apuntar que “amb el pla de contingència volem adaptar-nos a la nova realitat. L’objectiu és atendre als més vulnerables, lluitar contra l’atur i reactivar el petit comerç i les empreses de la ciutat”.

 

165.000 euros en mesures extraordinàries per fer front al Coronavirus

El ple també va servir perquè l’equip de Govern donés compte de les mesures que s’han dut a terme des de l’inici de la crisi, com ara el repartiment de mascaretes, el suport a les famílies més vulnerables o a les residències i centres sanitaris.

Podeu consultar la memòria de les actuacions fetes al document adjunt.