NOTÍCIES

L’Ajuntament i el Departament d’Educació impulsen la posada en marxa del Pla Educatiu d’Entorn de Sant Andreu de la Barca

divendres 21 de juliol del 2023, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament i el Departament d’Educació impulsen la posada en marxa del Pla Educatiu d’Entorn de Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca tindrà un Pla Educatiu d’Entorn. Així ho han acordat el govern municipal i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya en una reunió on han assistit l’alcalde, Marc Giribet; la regidora d’Educació, Anna Serra; la directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa de la Generalitat, Rosa Garcia; la subdirectora general de Suport a les Famílies i la Comunitat Educativa de la Generalitat, Marcel·lina Bosch i el director del Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat, Albert Grau.

 

A la trobada, que s’ha fet a Sant Andreu de la Barca, s’han establert els passos a seguir per part de les dues administracions per aprovar i ratificar el conveni de col·laboració que està previst que se signi el mes de setembre entre la consellera d’Educació, Anna Simó, i l’alcalde de Sant Andreu.

 

Aquesta és la conseqüència de la resposta afirmativa de l’alcalde, Marc Giribet, a la carta rebuda a l’Ajuntament durant el mes de maig per part de la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya on s’especificava que el municipi compleix les condicions establertes pel Govern de la Generalitat per desplegar i impulsar un Pla Educatiu d’Entorn. Aquest va acompanyat d’un finançament d’uns 60.000 € per aportar el lideratge tècnic i la dinamització de l’educació i l’orientació en l’àmbit comunitari. A la reunió entre l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i la Generalitat de Catalunya es va especificar que el Pla Educatiu d’Entorn serà personalitzat pel municipi per tal d’aprofitar les accions que ja s’estan desenvolupant.

 

Els Plans educatius d’entorn dels municipis queden regulats segons l’Acord de Govern GOV/91/2023 de 18 d’abril pel qual s’estableixen les condicions mínimes per formalitzar els convenis que concretin els termes de la col·laboració i el finançament. En concret, la Generalitat aportarà a l’Ajuntament una quantitat econòmica destinada a cofinançar la contractació de dos tècnics, un per impulsar i liderar el Pla i l’altre per fer el Servei d'Orientació a l'àmbit comunitari, i també recursos per portar a terme tallers de suport i acompanyament educatiu i diversificats, d’oportunitats educatives més enllà de l'escola i una mentoria socioeducativa.

 

Entre les accions que contempla un Pla Educatiu d’Entorn hi ha:

 1. Acompanyament en la construcció d’itineraris educatius personalitzats.
 2. Creació d’un servei d’orientació d’àmbit comunitari.
 3. Tallers diversificats de suport i reforç educatiu.
 4. Dinamització de la implicació de l’alumnat en diferents espais de participació.
 5. Impuls de l’acció tutorial compartida.
 6. Promoció d’espais de suport a l’educació.
 7. Coordinació de les AFA.
 8. Dinamització de les biblioteques municipals i/o escolars, com a punt de trobada d’inclusió i de facilitació de la participació i la cohesió.
 9. Patis oberts.
 10. Suport socioemocional al professorat, l’alumnat i les seves famílies.
 11. Pràctica fisicoesportiva regular.

 

En finalitzar la reunió, l’alcalde, Marc Giribet; la regidora de Cultura, Anna Serra; i la directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa de la Generalitat, Rosa Garcia van presentar l’acord en una roda de premsa.