NOTÍCIES

L’Ajuntament reclama a la Generalitat les inversions necessàries als centres educatius

Demana la complicitat de les famílies per traslladar la petició
dimecres 07 de desembre del 2022, Sant Andreu de la Barca
L’Ajuntament reclama a la Generalitat les inversions necessàries als centres educatius

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha reclamat al departament d’Educació les inversions necessàries als centres educatius de la ciutat per prestar un bon servei a la ciutadania.

 

La petició de l’alcaldessa es produeix arran la queixa d’un grup de famílies d’alumnes de l’Escola Joan Maragall, on la calefacció està espatllada.

 

Alba ha rebut aquest matí a una representació de les famílies i ha recordat que la reparació de la calefacció és una inversió que correspon a la Generalitat, que al mes de setembre va anunciar que no faria i que va assumir l’Ajuntament.

 

“Els procediments administratius han fet que l’adjudicació de la reparació, que té un cost de 45.000 euros, s’hagi produït ara i la millora començarà a fer-se la pròxima setmana”, ha dit Alba.

 

L’alcaldessa ha lamentat davant les famílies la situació “d’abandonament que tenim per part de la Generalitat, no només en matèria d’educació sinó també en l’àmbit de la Salut” i ha reclamat “la complicitat” de les famílies per fer força en les reclamacions davant el Govern autonòmic.

 

Ana Alba ha fet arribar una carta al director dels Serveis Territorials d’Educació al Baix Llobregat, Albert Grau, on li demana que la Generalitat inclogui els centres educatius de Sant Andreu de la Barca entre els beneficiaris del 102 milions d’euros que la Generalitat té previst invertir per millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic dels centres educatius.

 

L’alcaldessa també ha reclamat que es contemplo la construcció d’un pati a l’Institut Sant Andreu als pressupostos de 2023 “perquè els nois i les noies disposin d’aquest espai vital per un centre escolar i es compleixi així amb la normativa legal vigent dels centres escolars”.