NOTÍCIES

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca reclama la construcció d’un nou CAP

Ha fet arribar la petició al conseller de Salut
dimarts 21 de juny del 2022, Sant Andreu de la Barca
L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca reclama la construcció d’un nou CAP

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha tornar a reclamar la construcció d’un nou centre d’atenció primària (CAP) a la ciutat, una reivindicació històrica de la ciutat i per a la construcció del qual l’Ajuntament cedirà uns terrenys a la Generalitat.

 

Alba ha fet arribar una carta al conseller de Salut, Josep Maria Argimón, en la qual recorda que “la pandèmia ha posat de manifest la importància de comptar amb els recursos materials i humans per garantir una bona atenció per als nostres veïns i veïnes".

 

En la seva carta, l’alcaldessa recorda que la necessitat de comptar amb un nou CAP “és reconeguda per tothom” i ha apuntat que “hem signat convenis, hem tingut moltes reunions i hem escrit moltes cartes als responsables del Servei Català de la Salut, sense disposar d’un calendari i d’un compromís ferm de la Generalitat de Catalunya”.

 

“Malgrat el nostre oferiment de cedir els terrenys a la conselleria ve de lluny, no trobem la manera que s’iniciïn els procediments oportuns perquè disposem d’un nou centre d’atenció primària i la nostra ciutadania sigui atesa com es mereix”, diu Alba a la seva carta, on assegura que “com Ajuntament ens posem a la seva disposició, una vegada més, per desencallar aquesta situació”.

 

L’alcaldessa ha reclamat al conseller que impulsi “de manera urgent” els mecanismes adients i les inversions necessàries “per fer realitat aquest nou equipament tan necessari per a la nostra població”.

 

Ana Alba també ha fet arribar al titular de Salut el malestar de la població davant la pèrdua o reducció de temps d’atenció d’especialitats mèdiques, com ara la salut mental, la pediatria o l’atenció ginecològica.

 

“De la mateixa manera, volem traslladar-li el malestar de la població davant la saturació del servei d’atenció a l’usuari del CAP, on sovint els professionals no poden atendre el telèfon i donar resposta a les persones”, diu Ana Alba a la seva carta.