NOTÍCIES

L'escola Joan Maragall ha estat guanyadora autonòmica del 40è Concurs Escolar de l'ONCE a Catalunya

divendres 22 de març del 2024, Sant Andreu de la Barca
L'escola Joan Maragall ha estat guanyadora autonòmica del 40è Concurs Escolar de l'ONCE a Catalunya

L'Escola Joan Maragall de Sant Andreu de la Barca i les Escoles Montagut (Santa Susanna) i Pia Santa Anna (Mataró) han estat seleccionades com a guanyadores de Catalunya al 40è Concurs Escolar del Grup Social Once. Una iniciativa que ha convidat els docents i estudiants del país a crear l'Inclusionari. Un diccionari amb voluntat de ser el més democràtic i inclusiu de la història en incloure paraules que defensen la importància de la inclusió de les persones amb discapacitat a la societat i formen a la ciutadania en valors com la companyonia, la inclusió i la igualtat.

 

Pel que fa a Catalunya, hi han participat 19.296 estudiants i 536 mestres de 494 centres educatius. En aquesta 40a edició s'han presentat estudiants des de Primària fins a Secundària, a més d'Educació Especial i Formació Professional. A Sant Andreu de la Barca, els alumnes de 3r i 4t de primària, agrupats en la Categoria A, de l'Escola Joan Maragall han sigut els guanyadors de la seva categoria. Cada aula ha hagut de plasmar una nova paraula de caràcter inclusiu i el seu significat.

 

L'aula guanyadora ha estat una del curs de 4t de primària amb la paraula "Lliberpendència": llibertat que dona el màxim possible d'independència en les persones amb discapacitat.

Durant el mes d'abril, els treballs seran avaluats estatalment. Els grups guanyadors podran gaudir d'una experiència per aula valorada en 500 euros.