NOTÍCIES

Minut de silenci a Sant Andreu de la Barca per el doble assassinat masclista a Girona i Barcelona

Un centenar de veïns i veïnes s'han reunit a la porta de l'Ajuntament
dilluns 31 de juliol del 2023, Sant Andreu de la Barca
Minut de silenci a Sant Andreu de la Barca per el doble assassinat masclista a Girona i Barcelona

Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha convocat a la ciutadania a un minut de silenci per expressar el rebuig de la ciutat als assassinats masclistes succeïts a Girona i Barcelona. El minut de silenci ha tingut lloc aquest dilluns 31 de juliol a la porta de l'Ajuntament i ha aplegat ciutadans i ciutadanes i regidors i regidores.

 

Amb aquesta ja sumen 31 les dones que han estat assassinades per les seves parelles o ex parelles en el que va d'any, quatre més que en el mateix període de 2022, segons dades del portal estadístic del Ministeri d'Igualtat.

  

Línia d'atenció contra la violència masclista

L'atenció telefònica de la línia 900900120 i de correu electrònic, 900900120@gencat.cat és un servei gratuït i confidencial, les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. Aquest servei atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones.

 

El Ministeri d'Igualtat, per mitjà de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, presta el Servei telefònic d'informació, d'assessorament jurídic i d'atenció psicosocial immediata per personal especialitzat a totes les formes de violència contra les dones, a través del número telefònic de marcació abreujada 016; per WhatsApp en el número 600 000 016; a través d'un xat en línia en la pàgina web de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere i per correu electrònic al servei 016 en línia: 016-online@igualdad.gob.es.