NOTÍCIES

Minut de silenci per condemnar el feminicidi d'una dona a Palamós

dimarts 12 de setembre del 2023, Sant Andreu de la Barca
Minut de silenci per condemnar el feminicidi d'una dona a Palamós

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha convocat un minut de silenci aquest dimarts 12 de setembre a les 12 hores, com a mostra de condol i condemna al feminicidi d’una dona a mans del seu marit al domicili familiar a Palamós.

 

Amb aquest gest, l’Ajuntament ha mostrat el suport cap a la família, amics i persones estimades de la víctima, i ha denunciat un cop més la violència masclista i la necessitat d’eradicar-la.

 

Isabel Marcos, regidora de Feminisme i Igualtat de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, ha dirigit les següents paraules en  nom del conjunt del consistori.

 

“Malauradament, ens trobem aquí un cop més per lamentar un nou feminicidi. Una dona de 71 anys va ser assassinada el passat 3 de setembre a mans del seu marit al domicili familiar.

 

A aquest feminicidi s’hi sumen una desena de morts per violència masclista als mesos d’agost i setembre. Amb elles, ja son 44 dones assassinades a Espanya per violència masclista al 2023.

 

Des de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca volem transmetre, en primer lloc, el nostre condol a tota la família, amics i estimats de la víctima.

 

Denunciem i condemnem aquest nou assassinat masclista, i expressem, un cop més, el nostre rebuig absolut a totes i cadascuna de les violències masclistes. Unes violències estructurals i que com a tal hem de combatre i eradicar. Des de l’Ajuntament i les institucions continuem treballant dia a dia per a què totes les dones víctimes de violències siguin ateses.

 

Queda encara molt per fer i molt camí per recórrer. Sabem que el negacionisme i el silenci son els majors còmplices i per aquest motiu, no callarem, i no pararem fins a acabar amb aquesta lacra que està amenaçant la vida de tantes dones al nostre país només pel fet de ser dones.

 

Des de l’Ajuntament de Sant Andreu de la fem una crida a combatre aquesta greu vulneració als drets de les dones des de totes les institucions, i des de l’acció quotidiana i responsabilitat de cadascun i cadascuna de nosaltres.”

 

 

Línia d'atenció contra la violència masclista 

L'atenció telefònica de la línia 900 900 120 i de correu electrònic, 900900120@gencat.cat és un servei gratuït i confidencial, les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. Aquest servei atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones. 

 

El Ministeri d'Igualtat, per mitjà de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, presta el Servei telefònic d'informació, d'assessorament jurídic i d'atenció psicosocial immediata per personal especialitzat a totes les formes de violència contra les dones, a través del número telefònic de marcació abreujada 016; per WhatsApp en el número 600 000 016; a través d'un xat en línia en la pàgina web de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere i per correu electrònic al servei 016 en línia: 016-online@igualdad.gob.es.