NOTÍCIES

Nova cita amb el Banc de Sang a Sant Andreu de la Barca

Demà divendres al Teatre Núria Espert
dijous 20 de gener del 2022, Sant Andreu de la Barca
Nova cita amb el Banc de Sang a Sant Andreu de la Barca

Els veïns i veïnes de Sant Andreu de la Barca tenen una nova cita amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya demà divendres al Teatre Núria Espert.

 

Per poder participar a la campanya de donació de sang cap reservar cita a l’enllaç https://bit.ly/33oMCzS.

 

Aquesta setmana, l’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, i la regidora de Salut Pública, Montserrat Tobella, han visitat les instal·lacions del Banc de Sang, un servei que garanteix l'abastament i el bon ús de sang i teixits a Catalunya.

 

El Banc de Sang fa servir una tecnologia innovadora, referent en l’àmbit de la donació de sang, teixits, diagnòstic biològic i teràpies avançades, actuant també internacionalment.

 

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya està format per un equip de més de 700 professionals i contempla els bancs de sang, de teixits, de llet materna i de cordó umbilical, i les donacions de medul·la òssia i placenta.

 

Per mantenir les reserves de sang a Catalunya es necessiten 1.000 donacions al dia.

 

La pandèmia actual està afectant molt significativament les reserves de sang ja que els donants que emmalalteixen de covid no poden donar sang al menys en un mes.

 

L’any passat a Sant Andreu de la Barca es van fer diverses jornades de donació de sang i es van fer 963. El propòsit es arribar a les 1.000 donacions durant el 2022.