NOTÍCIES

Oberta la convocatòria per a la rehabilitació d’habitatges

Les sol•licituds es poden presentar fins al 31 de desembre a l’Oficina Local d’Habitatge
dilluns 15 de febrer del 2021, Sant Andreu de la Barca
Oberta la convocatòria per a la rehabilitació d’habitatges

Les persones de Sant Andreu de la Barca ja poden demanar una ajuda per a la rehabilitació del seu habitatge. Aquestes subvencions les atorga el Consorci Metropolità de l'Habitatge, es poden demanar fins al 31 de desembre i les sol·licituds es poden presentar a Oficina Local de l'Habitatge.

 

Aquestes subvencions estan adreçades a les persones propietàries i arrendatàries d’habitatges unifamiliars privats i d’habitatges individuals privats en edificis de tipologia residencial col·lectiva tant si estan constituïts en règim de propietat horitzontal com si no.

 

Les actuacions que es subvencionen són, per exemple, les necessàries per aconseguir la cèdula d’habitabilitat, millorar les instal·lacions d’aigua, gas, electricitat o sanejament. També poden rebre ajudes les actuacions destinades a la millora de la sostenibilitat energètica, com són la millora de l'aïllament de l'habitatge per optimitzar la demanda energètica i assegurar el confort acústic; la incorporació de proteccions solars en les obertures; el canvi de tancaments (finestres, portes de sortida a balcons, altres tancaments exteriors practicables); la substitució de làmpades i lluminàries per altres de major rendiment energètic, il·luminació LED, entre d'altres.

 

De la mateixa manera, es poden subvencionar actuacions puntuals que millorin l'accessibilitat i la mobilitat interior de l'habitatge, com també la seva adaptació total o parcial. En concret, la instal·lació d'aparells elevadors, la substitució de banyera per dutxa, l'eixamplament o adequació de portes, passadissos, habitacions, cambra higiènica, cuina, entre d'altres.

 

Podeu aconseguir informació més detallada a la web del Consorci Metropolità de l'Habitatge:

 

https://www.cmh.cat/web/cmh/ajuts/programes/programa-habitabilitat-2021