NOTÍCIES

Prop de 4.000 alumnes comencen el curs escolar a Sant Andreu de la Barca

dimecres 06 de setembre del 2023, Sant Andreu de la Barca
Prop de 4.000 alumnes comencen el curs escolar a Sant Andreu de la Barca

Aquesta setmana comencen el curs escolar 23–24 un total de 4.101 infants i adolescents d’educació infantil, primària i secundària. Aquest dimecres 6 de juny ho han fet les set escoles d’educació infantil i primària (d’i3 a 6è de primària) de Sant Andreu de la Barca i també els cursos d’educació secundària obligatòria (de 1r a 4t d’ESO) dels tres instituts de la població.

 

Pel que fa a les dades d’estudis obligatoris, a primària cursaran enguany un total de 2.039 infants, mentre que a secundària ho faran 1.450.

 

Divendres 8 de setembre començaran les escoles bressol amb 221 nadons i petits infants d’entre 0 i 3 anys. Els darrers estudiants a incorporar-se a les aules seran els d’estudis post-obligatoris, que ho faran a partir del proper 12 de setembre.

 

Posada en marxa del projecte petó i adéu

Coincidint amb l’inici del nou curs escolar, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha engegat el projecte ‘Petó i adéu’. Aquest és un sistema d’estacionament en els entorns escolars amb l’objectiu d’agilitzar l’entrada i sortida dels infants dels centres i fer-ho en condicions de seguretat i sense interferir en la fluïdesa del trànsit.

 

Aquest projecte s’implanta de forma provisional com una prova pilot als entorns de l’Escola Àngel Guimerà i l’Institut Sant Andreu, on conflueixen en un mateix espai les entrades i sortides dels centres educatius, l’accés al Complex Esportiu L’11 i la circulació i pas habitual dels veïns de la zona. Un cop acabi prova pilot, es valoraran els resultats i la possible implantació a altres zones escolars de la ciutat.  

 

Com funciona?

  • A l’estacionament del “Petó i adeu” com a màxim s'hi podrà estar 5 minuts, i es recomana que la persona conductora no baixi del vehicle sempre que sigui possible.

 

  • L’horari habilitat pel “Petó i adeu” serà matí (entrada): 8:45h a 9:15h i tarda (sortida): de 16:20 a 16:45h.

 

  • Quan l’escola o institut activi la reserva de bus escolar, el sistema de rotació “Petó i adeu” que darà sense efecte per aquell dia.