NOTÍCIES

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya enviarà aquest dijous la prova d’alertes al mòbil

A la zona del Baix Llobregat, les notificacions arribaran a les 13 hores
dimecres 13 de setembre del 2023, Sant Andreu de la Barca
Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya enviarà aquest dijous la prova d’alertes al mòbil

Dijous 14 de setembre a les 13:00 Protecció Civil de la Generalitat fa una prova d’alertes al mòbil a la zona del Baix Llobregat. La majoria dels mòbils de la població de Sant Andreu de la Barca sonaran a la mateixa hora (13:00) amb un fort soroll que s’acabarà quan s’accepti el missatge.

 

Aquesta alerta serà tan sols una prova, i no significarà cap avís d’emergència real. És un test que el Departament de Protecció Civil farà per comprovar-ne els resultats i poder implantar el sistema en un futur.

 

Està previst que sonin tots aquells dispositius mòbils que tinguin la versió d’Android 11 o superior, i la versió iOS 15.6 o superior. Aquells dispositius que tinguin versions anteriors del software hauran d’activar l’opció a través de la configuració al seu mòbil, seguint els passos que trobareu fent clic a aquest enllaç:

 

Què son les alertes?

 

Són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

 

Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l'emergència en el moment de l'enviament de l'alerta i mentre l'alerta estigui activa.

 

Quin aspecte tenen i com sonen?

 

Els missatges s'identifiquen clarament perquè van encapçalats pel text “Alerta de Protecció Civil”, o bé pel text “Alerta presidencial”, en funció de la configuració del dispositiu mòbil. Aquest tipus de missatges es mantenen en pantalla fins que es prem el botó “acceptar”.

El so dels missatges d'avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan es rebi el missatge també es produirà la notificació per vibració.

 

En cas de voler saber-ne més, al web del Departament de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya figura tota la informació relacionada a aquestes alertes al móbil.