NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca estrena la fase 2 de la desescalada

Desapareixen les franges horàries i es poden fer visites a les residències de gent gran
dilluns 08 de juny del 2020, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca estrena la fase 2 de la desescalada

Sant Andreu de la Barca estrena avui dilluns la segona fase de la desescalada cap a la nova normalitat que vivim després de la covid-19.

 

La fase 2 implica més llibertat de moviments, l’ampliació del nombre de persones que es poden reunir o l’obertura de les platges. Un seguit de canvis que afecten directament a la vida quotidiana de tothom.

 

Des d’avui desapareixen les franges horàries per fer esport o passejar, llevat dels majors de 70 anys que mantenen el seu horari de 10 a 12 i de 19 a 20 hores.

 

Una de les grans novetats que incorpora la fase 2 és la de poder visitar els avis a les residències. Es poden fer visites en centres que no tinguin cap cas actiu de coronavirus o bé en aquells que, si en tenen, poden sectoritzar correctament l'edifici, habilitant zones "netes" de la malaltia.

 

Els comerços arriben al 40% de l’aforament amb un sol client si no es poden mantenir els 2 metres de distància. Als mercats poden obrir un terç de les parades habituals.

 

A la restauració ja es pot consumir dins del local en taules amb un màxim del 40% i preferentment, amb reserva prèvia. No es pot consumir encara a les barres i les discoteques i bars d’oci no poden obrir.

 

Als hotels s’obren al públic les zones comunes sempre que no se superi el terç de la capacitat. Pel que fa a l’educació es procedeix a la reobertura de centres i activitats presencials en l’àmbit no universitari i es manté l’educació telemàtica.

 

Tornen a obrir les autoescoles amb un terç de l’aforament i les pràctiques de conducció es faran amb mascareta i la neteja a fons del vehicle abans de l’entrada d’un nou alumne. Respecte de les activitats grupals ja s’augmenta fins les 20 persones.

 

El amants de la cultura ja poden gaudir del cinema, el teatre amb un terç de l’aforament. Es prohibeix, això sí, el servei de guarda-roba i consigna.

 

A les biblioteques, el préstec i les consultes a la sala seran possibles amb el 33% de la seva capacitat i no obriran les sales infantils ni es permetrà l’ús dels ordinadors. Les residències, centres i instal·lacions d’allotjament de personal científic o tècnic ja poden tornar a obrir.

 

Les obres a edificis i habitatges ja es poden fer amb els ocupants, mantenint els dos metres de distància i fent servir la mascareta.

 

Les noces i celebracions religioses ja arribaran al 50% i fins a 100 persones a l’aire lliure o 50 en espais tancats. Pel que fa a llocs de culte podran rebre la meitat dels feligresos. Finalment als enterraments i cremacions ja s’arribarà a una assistència màxima de 25 persones. A les vetlles també podran assistir-hi 25 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats.