NOTÍCIES

Sant Andreu de la Barca treballa per atreure nous públics al teatre

divendres 14 de febrer del 2020, Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca treballa per atreure nous públics al teatre

Participa al projecte supramunicipal Festival Zero, que promou la Diputació de Barcelona

El Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca és un dels cinc teatres de la província de Barcelona que participa al projecte Festival Zero, una iniciativa que es marca com a finalitat programar teatre de proximitat per captar nous públics al territori.

La iniciativa la promou l'associació Teatres en Xarxa amb el suport de la Diputació de Barcelona i tindrà lloc fins al 15 de març a cinc teatres municipals de la província de Barcelona: Teatre Auditori de Llinars del Vallès, Teatre Clavé de Tordera, Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès i Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca.

Muntatges per atraure nous públics

L'edició d'enguany del Festival Zero presentarà els següents espectacles: "Rebota rebota y en tu cara explota" d'Agnès Mateus i Quim Tarrida; "Els dies mentits" de la companyia Sala Flyhard, amb dramatúrgia i direcció de Marta Aran; i l'espectacle "Peix" de la companyia Hotel Iocandi, amb idea, creació i interpretació de Tomeu Amer.

A Sant Andreu de la Barca es podrà veure "Rebota rebota y en tu cara explota" els dies 13 i 14 de març.

En tots els espectacles l'element clau és la distància zero entre actors i espectadors per fer encara més vivencial pel públic l'espectacle. A més, a l'entorn d'algunes funcions s'han organitzat activitats complementàries com ara tallers, performances o sessions de dinamització prèvies i/o posteriors als espectacles.

Teatres en Xarxa

El Festival Zero neix en el si de Teatres en Xarxa, una agrupació d'equipaments teatrals municipals que treballen i cooperen plegats de manera regular des del 2014.

A banda de promoure i gestionar la gira de determinats espectacles, al 2018 inicien aquest nou projecte, el Festival Zero, que posa el focus en la creació de públic.

Amb el Festival Zero, des de Teatres en Xarxa s'aposta per seguir explorant el relat de la intervenció de la perifèria en la centralitat, per posar en valor la descentralització com a eina de proximitat i de projectes de ciutat.