NOTÍCIES

Un estudi demostra la bona qualitat de l’aire de Sant Andreu de la Barca

La Diputació de Barcelona ha analitzat les dades dels 21 captadors instal·lats a la ciutat
dimecres 11 de novembre del 2020, Sant Andreu de la Barca
Un estudi demostra la bona qualitat de l’aire de Sant Andreu de la Barca

Un estudi dut a terme per la Diputació de Barcelona durant els primers mesos de l’any conclou que la qualitat de l’aire a la ciutat és bona i similar a la que tenen d’altres municipis del nostre entorn.

 

Entre mitjan del mes de febrer i la primera setmana de març, la Diputació de Barcelona va instal·lar 21 captadors de diòxid de nitrogen (NO2) a diferents punts de la ciutat, tots ells a nucli urbà i a espais propers a centres educatius, espais amb trànsit o carrers estrets.

 

De l’anàlisi de les dades es desprèn que la mitjana global dels 21 captadors ha estat de 29 µg/m³ (es considera elevat a partir de 40).

 

Els valors registrats a les zones de trànsit han estat moderats i elevats amb una mitjana de 32 µg/m³.

 

Un dels punts de la ciutat on el nivell de diòxid de nitrogen és més elevat, encara que per sota del recomanat, és a la carretera de Barcelona amb el carrer Major, on queda el darrer semàfor que hi ha a la ciutat i que pròximament es suprimirà i es canviarà per una rotonda.

 

La regidora de Medi Ambient de Sant Andreu de la Barca, Maite Navas, ha fet una valoració molt positiva de les dades i recorda que “fins ara només teníem les dades que es desprenien del captador de trànsit que hi ha a prop de l’autovia A2, i que donava unes dades que en absolut es corresponen amb la realitat de la ciutat per la seva proximitat a la via ràpida”.

 

A partir de les dades recollides, l’Ajuntament elaborarà un pla per continuar millorant la qualitat de l’aire de la ciutat. Una d’elles és la supressió del semàfor del carrer Barcelona i la seva substitució per una rotonda.

 

“Continuar potenciant mitjans de transport alternatius és un altre dels objectius perquè les conclusions que es deriven d’aquest estudi demostren que el pitjor enemic del medi ambient és el trànsit”, ha dit Navas.

 

Podeu consultar l'informe a l'apartat "Informació relacionada"